Bli med på en kulturhistorisk helg med sterke naturopplevelser i Hamsuns Rike. Overnatting i tradisjonelt nordlandshus fra 1850 inkl. frokost, båttur og lett fottur i Husøyvær.

Storslått marint landskap i Hamarøy

Husøyvær og de sju tidevannsstraumene i Hamarøy er ett av de fineste sammenhengende marine økosystemer som finnes i Norge. Kombinasjonen straumer, jordbruk og et stort biologisk mangfold gjør området spesielt. Området ligger godt beskyttet av fjellene omkring, med blant annet et yrende fugleliv og en stor fiskebestand.

Prisbelønt film fra Husøyvær

Dokumnetarfilmen "Ragnar og Sigfred og de sju havstrauman" har vunnet flere internasjonale filmpriser. Innspillingen baserer seg på dokumentasjon om Husøyvær`s kystkultur, marine liv og tradisjoner. Filmen er et portrett av to eldre menn, begge sterkt knyttet til ett av Nordlandsnaturens eventyrlige vakre steder.

I Ragnars og Sigfreds fotspor

Naturen spiller hovedrollen i filmen, hvor fotograf Helge Haukeland ser mennenes stolthet og edle adferd som et resultat av et harmonisk forhold til naturen.

Disse to kulturbærerne er i dag borte, men fremdeles er det et ektepar igjen på Husøya. En båttur i dette område gir deg kunnskap og innsikt i samspillet mellom menneske og natur gjennom generasjoner.

En annerledes helg

Arctic Wilderness Experience ønsker deg velkommen til til en anderledes helg og sterke opplevelser, bestående av introduksjon i lavuu inkl. lett måltid, overnatting (2 netter) i et tradisjonelt nordlandshus fra 1850 inkl. frokost og en båttur/lett fottur i Husøyvær (3-4 timer).

Kontakt

Ønsker du å bestille en uforglemmelig opplevelse eller ønsker du å vite litt mer? Ta kontakt med Arctic Wilderness Experience på telefon +47 757 70488 eller mobiltelefon 970 46239, send en e-post til arctic@awe.no eller besøk www.awe.no.

Du kan med bil besøke gallerier, lulesamisk senter og ferdes i et fantastisk landskap. Velkommen til Hamsuns Rike på www.hamsuns-rike.no.