Er du interessert i kunst, historie og setter pris på et godt måltid? Da bør du snu blikket nordover. Du vil kanskje bli overrasket over utvalget av restauranter med internasjonal høy kvalitet, de mange kulturelle- og historiske opplevelsene i verdensklasse, med verdens nordligste skjærgård som ramme, som finnes i vår nordligste del av landet.

Norges historie på ett brett

Om du er interessert i historie, er Harstad et opplagt reisemål. Dette er kanskje det stedet i Norge der du finner hele Norgeshistorien tydeligst representert på ett sted. Her kan du se kulturminner og høre fortellinger fra forhistorisk tid, fra vikingtid og middelalder, fra kystkulturens og nessekongenes glansperioder, for ikke å snakke om krigshistorien og de første bølgene av industrialisering og olje- og gassutvinning. Du manøvrere deg gjennom de ulike epokene på www.northernculture.no

Kunst og kultur er hjertets sunne galskap

Harstad er kulturhovedstaden i Nord-Norge. Byen huser både de tradisjonsrike Festspillene i Nord-Norge og landsdelens eneste samtidsmusikkfestival. Det er også her det profesjonelle landsdelsorkesteret holder til. Samtidig må byens sies å være en viktig arena for samtidskunst i nord og arrangementer som eks. en splitter ny og spennende arktisk festival for film og levende bilder. Ta en kikk her på noe av det du kan oppleve og berike www.northernculture.no.

Gourmetbyen i nord

Midt i Nord-Norge, finner du et overraskende godt mattilbud i småbyen Harstad. Flere av restauratentene holder et høyt, internasjonalt nivå. Mat for kropp og sjel finner du på www.northernculture.no.

Småbyen med de store overraskelsene

Kombinasjonen av majestetiske fjell, frodig kulturlandskap og en tilgjengelig, lun skjærgård gjør det ekstra lett å trives her. Harstad er dessuten kjent for å ha det beste klimaet i Nord Norge; stabilt kaldt og snørikt om vinteren og behagelig varmt og frodig om sommeren. Og enda har vi ikke nevnt at Harstad er kåret til Norges mest romantiske sted å se midnattsola fra! Dette er med andre ord et ypperlig valg for en ferie i nord.

Harstad er enn trivelig småby som måler krefter med Nordens storbyer når det gjelder kvalitet på mat, historie og kultur. Les mer på www.visitharstad.com

Følg Northern CultureFacebook