Å sove i en jordgamme der stillhet bare brytes av sprakingen fra vedovnen – ditt minne for livet.

I den samiske bygda Duorga, lengst nord i Nordland fylke, ligger gammen Šlubbogoahti. Jordgammen er en moderne utgave av hvordan det markesamiske folket levde hundre år tilbake i tid.

Sesong

10. juni -15. september.

Å leve får en ny dimensjon etter noen overnattinger i Šlubbogoahti. Den intime varme atmosfæren inn i gammen er en kontrast til fuglelivet på tunet. Gammen er bygd i ytterkanten av en granskog med drømmeutsikt utover Ofotfjorden mot Norges nasjonalfjell, Stetinden, i vest og Snubbavannet/Duorgajävri mot sørøst.

Šlubbogoahti er som ei lita hytte med kjøkken, sitteplasser med stuebord og 4 overnattingsplasser. Dere kan tilberede måltidene i gammen eller få en smaksprøve av markesamisk mattradisjoner. Rundt gammen er et lite tun med vedskjul, gapahuk, utedo og redskapsgammer. Ved gapahuken kan gjestene nyte bålkaffe sammen med kaffeost eller tørket elgkjøtt.

Opplevelser for familie, venner eller naturelskere

Hva med å lære å sette opp en lávvu. Sammen innreder vi den med riskvister og reinskinn, slik en lávvu har vært reist i uminnelige tider..
Eller å fiske fra båt på ørretvannet. Tenk å steke fersk ørret til dine kjære.
Geolog, lokalhistoriker og jeger Geir kan gi dere en uforglemmelig tur rundt Snubbkollen.

Besøksgård med tamme “villsauer”

I det vakre kulturlandskapet på Moski gård, 2 km fra Šlubbogoahti, går villsauene og beiter rundt vår forteller-lávvu. Der kan dere få høre om markesamiske tradisjoner, historie, religion og ulddat, og selvfølgelig duodji – tradisjonelt samisk håndverk. Kanskje forteller vi skrømt mens vi drikker bålkaffe og smaker på lokal røkt mat.

Villsau. Foto: Moski Gård

Velkommen til besøk, aktiviteter og noen dager rekreasjon i Šlubbogoahti.

Moski Gård

Velkommen til Šlubbugoahti, gammen under Snubbkollen, for overnatting eller rekreasjon i naturskjønne omgivelser i den markasamiske bygda Duorga/Snubba i Evenes kommune.