Geobiking – elsykkeltur i skjerperens fotspor

Få en uforglemmelig opplevelse av Ballangens skatter fra sykkelsetet.

Sesong

Sommer

Bli med på spektakulære elsykkelturer i Ballangens rike natur- og kulturhistorie sammen med Ballangen Museum. Turene varer i ca. 5 timer og går hver ukedag i juli. Turene er lagt til områder med spennende natur og lokalhistorie og du kan velge mellom turer til Melkedalen og Kjeldebotn, hvor begge turene er en kombinasjon av terrengsykling og sykling etter vei. Geobiking er en fin aktivitet for vennegjenger på tur og familier med store barn som behersker lengre sykkelturer i tidvis krevende terreng. Museet har fem elsykler av høy kvalitet og stiller med en lokalkjent guide som sørger for en sikker og minnerik opplevelse.

Ballangen er kjent for sin unike geologi og en bergverkshistorie som strekker seg tilbake til 1600-tallet. De første forsøkene på gruvedrift i Nord-Norge finner vi nettopp i Ballangen. Industriens stadig økte etterspørsel etter mineraler og metaller fra slutten av 1800-tallet førte til en voldsom oppblomstring av gruveaktivitet i regionen. Bare i Ballangen ble det lagd omkring 600 testgruver, eller skjerp, rundt århundreskiftet. Med gruveindustrien kom også teknologisk innovasjon, og befolkningen i Ballangen fikk innlagt strøm og bedre vannforsyning som følger av det. Kraftstasjonen som ble etablert for over 100 år siden er fortsatt i drift.

Det er mange spor etter gruveindustrien i Ballangen, men i dag har naturen begynt å ta tilbake disse stedene og har gjort de stedvis utilgjengelig. På sykkelturene til både Melkedalen og Kjeldebotn stopper vi ved tidligere gruver og skjerp, og reflekterer over hvordan livet var under industriens storhetstid. Vi garanterer at du kommer til å la deg imponere i skjerperens fotspor.

Geobiking

Bli med på spektakulære elsykkelturer i Ballangens rike natur- og kulturhistorie sammen med Ballangen Museum.