Holmen Lofoten

Hos oss blir ting gjort litt annerledes. Holmen Lofoten er en tilbaketrukket samling av tradisjonelle rorbuer og nye hotellrom ytterst i Lofoten.

Sesong

Hele året

Nylige restaureringer har gjort rorbuene til et koselig sted å bo samtidig som de har beholdt all sin opprinnelige sjarm og magi. I våre nye bygg møtes moderne og tradisjonell arkitektur og materialer. Her kan du nyte all den komfort du skulle trenge, omgitt av klassisk, skandinavisk stil. Dette er en annen type luksus, som følger rytmen til naturen og landskapet.
Mange av oss har mistet sin primære kontakt med naturen, seg selv og sin menneskelige flokk. Holmen Lofoten fungerer som et trygt sted hvor vi kan logge av, finne tilbake til og utforske våre naturlige, mentale og sosiale sider og lidenskaper. Vi gir deg følelsen av å være hjemme i utkanten av verden.

Havet og fjellene rundt Holmen Lofoten har forsynt innbyggerne i generasjoner, og vi ønsker å ta vare på og bevare denne måten å leve på. Kanskje ikke i en like brutal tilværelse som våre forfedre, men med den samme kjærlighet og omsorg for de fantastiske og mangfoldige råvarene vi har til rådighet. Torsk, kveite og sei, tang, sopp og ville bær, fjellharer, ryper og lam (for å nevne noen få) forteller om et helt unikt landskap som styrer vår daglige meny. Inspirasjonen finner man rett utenfor kjøkkendøren, hvor et vilt og spennende spiskammer venter. Her vil kreative tanker settes i gang hos enhver kokk.

Familie spiller en sentral rolle i historien vår. Holmen Lofoten ble skapt av Ingunn Rasmussen, som vokste opp på kaia og i fjæra. Familien hennes levde av alt som kunne fiskes, fanges eller sankes fra hav og land. Ingunn hadde sin første arbeidssesong da hun var fem år gammel, med å sette agn på fiske-linene. Fra ti års alder var de fleste av de eldre søsknene i familien hennes selvforsynt med det de personlig trengte, fra klær til utstyr.

Ytterst i havgapet faller det naturlig å omfavne alle naturkrefter – ville, voldsomme og alltid skiftende. Vi inviterer deg til å være, skape og oppleve innenfor helt unike og dramatiske omgivelser.

Holmen Lofoten

Overnatt i autentiske rorbuer ytterst i Lofoten.