La familien møte Arktis hos Polaria

Polaria er et arktisk opplevelsessenter for hele familien. Bli bedre kjent med våre seler, lær mer om klima- og miljøutfordringene i Arktis, stirr en steinbit direkte inn i øynene, eller se panoramafilmene om nordlyset og arktisk villmark på Svalbard. På Polaria finner du aktiviteter og utstillinger som engasjerer store og små.

Sesong

Hele året

Varighet

1-1,5 time

Vanskelighetsgrad

Lett

Fem minutters gange sør for Tromsø sentrum finner du en særegen bygning som forestiller enorme isblokker skjøvet på land av det røffe havet i Arktis. Denne bygningen huser Polaria, et arktisk opplevelsessenter med panoramakino, utstillinger om klima- og miljøforskning, akvarietanker, fire lekne seler og mye mer!

Er du og familien nysgjerrig på hvordan dyr, mennesker, fisker og planter lever sammen side om side? Polaria er det perfekte stedet for å møte og forstå livet i Arktis. Du kommer tett på de fleste fiskeartene og andre marine dyr som lever i polare strøk.

I selbassenget bor det fire lekne seler. Storkobbene Bella og Mai San er en arktisk selart, og de har selskap av steinkobbene Loffen og Lyra. Selve høydepunktet for mange er å se selene få mat, samt trene sammen med dyrepasserne. Visste du at våre seler blant annet kan spille fotball, kjenne igjen ulike symboler og ta salto? Treningen er viktig stimuli for selene, og dyrepasserne varierer alltid treningshverdagen for å gi selene nye, spennende utfordringer hver eneste dag.

Maisan. Foto: Polaria

I tillegg inneholder opplevelsessenteret en panoramakino og en gavebutikk. I panoramakinoen kan du glede deg over filmene; «Northern Lights – a wonderous experience» og “Svalbard – Arktisk villmark”. I «Northern Lights – a wonderous experience» får du se det fantastiske nordlyset filmet av prisbelønte Ole C. Salomonsen i og rundt Tromsø. I “Svalbard – Arktisk villmark” vil en liten alkekonge ta deg på en luftig reise med helikopter langs vestkysten av Spitsbergen – den største øya i øygruppen som kalles Svalbard.

I Polariabutikken har vi et bredt utvalg med flotte regionale og kortreiste kvalitetsprodukter og gaver som gjenspeiler vårt miljøfokus.

Polaria

Ta med familien på Polaria og møt arktis.