Langs Saltdalselva på sykkel

Drømmer du om muligheten for «bike & hike» sier vi bare velkommen til Saltdal og to dager med sosiale aktiviteter sammen.

Sesong

Vår, sommer og høst

Varighet

2 dager

Distanse

50 km (hele sykkelstien, men er mulig å sykle kortere distanser)

Vanskelighetsgrad

Lett – middels

Her får du muligheten til å komme tett på naturen gjennom en vakker sykkeltur langs naturstier og bygdeveier som følger Saltdalselva fra Storjord til Rognan, kombinert med muligheten for turer i Svartisen-Saltfjellet nasjonalpark. Når vi kombinerer dette med god
tradisjonsmat hvor Møsbrømlefsa vies spesiell oppmerksomhet, kan vi garantere opplevelser som gir næring til alle sanser. Denne pakken inkluderer overnatting i Gammelhuset, Kårstua eller en av våre hytter, alle måltider og sykkel.

Inkludert i pakken:

  • Overnatting på Nordnes Kro og Camping (2 netter)
  • Tradisjonsmat med lokale smaker på kvelden ved ankomst
  • Deilig hjemmelaget tradisjonsmatfrokost (2 morgener)
  • Nistepakke inkludert varm drikke på din termos
  • En av våre nye el- eller analoge sykler, samt turkart for opplevelser og aktiviteter langs
  • sykkelstien.
  • Tre-retters servert tradisjonsmeny på kvelden
  • Gratis parkering, gårdshistorie, bålplass i gapahuk ved elva og flotte turstier i nærområdet er med på kjøpet!
Restaurant – Saltdal Turistsenter

Vi tar vare på miljøet!

Som miljøfyrtårnbedrift og med fokus på «Reis mindre, opplev mer» har vi tatt et bevisst valg for et grønnere reiseliv hvor du bor minimum to netter hos oss, får oppleve mer og bidrar til mindre miljøavtrykk.

Sykkelstien som går både oppover og nedover dalen fra Nordnes innbyr til en flott sykkeltur. Langs stien er det lagt til rette for aktivitet og opplevelser alt etter hva dere som gjester ønsker, og vi deler gjerne gode turforslag ut fra dine ønsker. I tilligg fokuserer vi på tradisjonsmat gjennom hele oppholdet, hvor møsbrømlefsa er i en særstilling.
Maten er kortreist, hjemmelaget og bygget på lokale tradisjoner.

Frokost
Vi serverer frokost med lokale råvarer som møter deg på morgenkvisten. Alt serveres på bordet og du får smake lokalproduserte og kortreiste produkter sammen med deilig hjemmebakst. Gi oss beskjed kvelden i forveien på ønsket tidspunkt mellom 07.00 – 10.00, så står frokosten fresh og klar til du kommer.

Lunsj
Hos oss er lunsj «nistepakke» som du kan nyte på eget valgt sted». Du kan velge mellom 4 ulike lunsjpakker: Nordnes, Langånes, Berghulnes og Storjord. I tillegg kan du fyll opp termosen med varm drikke.

En smak av ekte «Sailtenkost»
Møsbrømlefsa, denne særegne tradisjonsmaten fra vårt område er vår signaturrett. Vi serverer en spesialutgave av denne som en liten appetittvekker før du gjør deg klar til middagen.

Møsbrømlefsa.

Middag
Gled deg til middagen! Vi byr på tre retters «servert buffet» hvor vi alltid er på jakt etter de gode råvarene og sesongen bestemmer hva vi får tak i. Vi kan alltid love lokale råvarer tilberedt på tradisjonelt vis. Enten vi snakker om lokalt elgkjøtt eller lokalt lam- eller oksekjøtt, reinkjøtt fra Saltfjellet eller laks fra Saltenfjorden, gammelsalta sei, saltkjøtt eller andre retter, så lover vi at det smaker.

Tips fra vertskapet

Bruk sykkelen til å oppleve naturen langs Saltdalselva. Legg inn rikelig med pauser på tilrettelagte rasteplasser og viser været seg fra den gode siden, er det perfekt å legge inn et bad i badekulpen slik at du får kjent på roen som natur og elvesus byr på. Vi vil absolutt anbefale turen opp til Kjemåfossen– et fantastisk skue. Og når du først har vært der, blir hjemturen tilbake til Nordnes en ren sjarmøretappe. Sykkelstien går også videre til Rognan, så her er det muligheter til å oppleve både natur og shopping «langs leia».

Book:
Gammelhuset: Passer best opp til 6/7 personer
Kårstua: Passer best opp til 5/6 personer
Hytte 7: Passer best opp til 4/5 personer
Pris pr. person: 2.990,-
Barn under 16 år: 1.390,-
Minimum 2 personer
(aldersgrense 8 år p.g.a. størrelse på syklene)

Nordnes Kro og Camping

Utforsk vår vakre bygd på sykkel!