Malstrømsafari

Vil du ha en førstehåndsopplevelse til styrkene til tidevannene og boblebadene i Moskstraumen? Se på hval, spekkhogger, ørn og et yrende fugleliv? Da er en rib-tur den perfekte måten å starte. Sammen med våre lokalkjente båtførere får du en minneverdig opplevelse så nært du kan komme Lofoten og Nord-Norge.

Sesong

Varighet

Ingen røyk uten ild. Det skrives om Den store Male, en virvelstrøm som dro alt som kom i nærheten av den til bunns i det mørkeste dypet. Båter ble knust til pinneved, store hvaler hylte av redsel i det de møtte deres endelikt i en voldsom og frådende malstraum. Fantasien kjenner ingen grenser. Vi tar deg med dit ut – så kan du få se selv.

Vi drar ut mot en av verdens farligste havstrekninger, beryktet og fryktet av sjøfarere i tusener av år. Omtalt av grekeren Pytheas for over 2000 år siden, og av verdenskjente forfattere som Jules Verne, Herman Melville og Edgar Allan Poe.

På rib-safari drar vi innom Hell og Refsvika på Lofotens barske Yttersia. Fraflyttede plasser der man den dag i dag får følelsen av hvordan det var å leve av havet for hundre år siden. På Refsvika er det også en gigantisk kysthule hvor steinalderfolket laget hulemalerier på veggene for over 3000 år siden.

Du vil oppleve både Svarvan og Buholman – små øyer og skjær ute ved Moskstraumen. Her finner vi en havsulekoloni og flere andre fuglefjell. Her ligger også en nødbu som ble bygget av Værøyfiskerne for å berge de som ikke klarte å komme seg tilbake fra Moskstraumen når uværet var ute.

På turen er vi innom flere spennende fraflyttede plasser. Veiløse Ånstad, som var et av de største fiskeværene i Lofoten i sin glanstid. Nå er det bare grunnmurene igjen, et fantastisk stø anlegg og et spennende område som setter fart på fantasien.

Malstrømsafari / Lofoten Rorbuhotell

Hva du får
Lån fra oss:
– Briller
– Flytedress
– Redningsutstyr

Ta med selv:
– Varme klær, lue og hansker
– Eget kamera om du ønsker

Pris fra 995,– per person