Nærmere verdensrommet på Andøya Space

Visste du at Norges eneste operative romsenter ligger på Andøya i Vesterålen? Mellom Andenes og Bleik, omkranset av dramatiske fjell og mektig hav, finner du Andøya Space. Besøkssenteret Spaceship Aurora kan by på unike opplevelser for romentusiaster i alle aldre!

Sesong

hele året

Vanskelighetsgrad

Lett – Middels

Varighet

1-3 timer

Webside

spaceshipaurora.no

I nesten seksti år har Andøya Space satt forskere i stand til å studere atmosfæren, nordlyset og verdensrommet ved hjelp av raketter. Den første raketten, Ferdinand 1, ble skutt 18. august 1962, og dette var starten på det norske romeventyret. Siden den gang har vi skutt opp nesten 1200 raketter, begynt med dronevirksomhet, og fra neste år skal vi også skyte ut små satellitter.

Spaceship Aurora

Er du nysgjerrig på hva som egentlig foregår på et ekte romsenter? Da kan du besøke Spaceship Aurora – besøkssenteret til Andøya Space. Her tilbys unike opplevelser som bygger på en stolt historie med utforsking, innovasjon og samarbeid på Andøya. Senteret byr på utstillinger, eksperimenter og morsomme aktiviteter.

Virtuell romreise og escape room

Ønsker du å prøve deg som romforsker selv, er det virtuelle spillet Reisen til Mars populært blant både familier og vennegjenger. Når romdrakten er kommet på reiser dere sammen som et forskningsteam til Mars for å lete etter spor av liv. Den virtuelle turen med romskipet og bruk av VR-teknologi garanterer dere en utenomjordisk opplevelse! I fjor åpnet vårt høyteknologiske escape room, til glede for alle som er glad i å løse både gåter og praktiske oppgaver. I Escape 42 må du nemlig berge jorda fra et utenomjordisk angrep, og du har kun 60 minutter på deg!

Inspirasjon og undring

Nordlys og verdensrom har alltid vært kilde til inspirasjon og undring for oss mennesker. Å høre buldringen fra motorene på en forskningsrakett mens man ser den forsvinne opp gjennom atmosfæren er en helt spesiell opplevelse. Å se nordlyset danse på himmelen over fjell og kvasse tinder likeså. På Andøya er man virkelig litt nærmere verdensrommet!


Spaceship Aurora

Lær mer om nordlys, verdensrom og Andøya Space i lærings- og opplevelsessenteret Spaceship Aurora.