Opplev Vesterålen på el-sykkel

Det er både nytte og glede i ta seg frem på el-sykkel. Og vi får ofte spørsmål om det er mulig å bruke el-sykler på turene våre. Svaret på det er ja!
For det første øker rekkevidden på hver etappe. I tillegg blir reisen en god del lettere, noe som passer både unge og eldre – særlig hvis man har planer om å gjøre noe spennende etter dagens sykkeltur.

Sesong

Mai-oktober

Vanskelighetsgrad:

Lett/middels

Varighet

3-8 dager

Distanse

Dagsetapper: 20 – 60 km

Lofoten og Vesterålen har mange likheter, men Vesterålen er bedre egnet for sykling over flere dager. Landskapet er mildere, fjellene snillere, og de fleste toppene kan bestiges uten spesielle ferdigheter. Dette gjelder også Vesterålens høyeste fjell, Møysalen (1262).

Tilpassede elsykler

Vi har valgt sykler med lavt innsteg, noe som gjør det enkelt for alle å komme inn og ut av sykkelen. Syklene er utstyrt med leddet styre som enkelt justerer avstanden mellom sete og styre. På den måten kan en velge en mer oppreist posisjon på sykkelen. Vi har valgt middels kraftige motorer og batterier som klarer dagsetappene med god margin. Syklene er utstyrt med 4 bagger foran og bak. Dermed kan dere ta med alt dere trenger på sykkelen.

Fra Tromsø til Lofoten

Den 11 juli 2021 legger vi ut på langtur tur med litt mer erfarne landeveissyklister. Turen går over Senja, Andøya, Langøya, og ender opp i Svolvær i Lofoten. Turen går over 7 dager og inkluderer hvalsafari fra Andenes på nordspissen av Andøya.

Rundtur i Vesterålen

Dere velger selv når og hvor dere vil starte en rundtur i Vesterålen. Vi tilpasser oss så langt det er mulig. Dere velger også om dere vil ha en kulinarisk opplevelse hos Hallvar & Co på Kvitnes gård, en spektakulær fjelltur, hvalsafari utenfor Andøya, en frisk dukkert på kritthvite strender, eller noe annet dere har lyst til å gjøre i Vesterålen.

Sykkeltur i Vesterålen

Ta med kjæresten, barna eller gode venner på tur med Bergodal.