RIB-båttur til Pyramiden og Nordenskiöldbreen

Den russiske spøkelsesbyen ligger tronende innerst i Billefjorden, med utsikt over den mektige Nordenskiöldbreen og det ikoniske Pyramidefjellet. En båttur til Pyramiden byr på natur, kultur og historie.

Sesong

sommer (juni-oktober)

Vanskelighetsgrad

Lett, passer for de fleste

Varighet

7 timer

Webside

svalbardadventures.com

Med åpen RIB-båt og sjøsterk bekledning, setter vi kursen mot Pyramiden. Ut Isfjorden og inn Billefjorden venter det et arktisk dyreliv og et helt unikt landskap. Den nære kontakten med havet i åpen RIB-båt gjør at du kommer tett på naturen.

© Tommy Simonsen

Møtet med Pyramiden byr på en verden full av kontraster, med den vakre naturen som omringer den forlatte byen. Et besøk til en helt annerledes del av Svalbard, med sovjetisk arkitektur og russisk kultur. På et sted så isolert! Vi skal ikke lengre tilbake enn 1998, før storhetstiden tok slutt. For med over 1000 innbyggere var Pyramiden et godt sted å bo, med sykehus, skole, barnehage, fjøs og idrettshall. Da gruvebedriften Trust Arktikugol brått stengte kullgruvedriften, etterlot de seg alt i et hastverk. Visne blomster står fortsatt i potter, arbeidsverktøy, klær og instrumenter står fremme. En reise hit gir oss forståelse for hvorfor National Geographic omtalte byen som «én av ti spøkelsesbyer i verden du må se».

I dag er Pyramiden et lite samfunn som driftes hele året av 4-8 personer som vedlikeholder bygningene og tar imot turister. Pyramiden er også et populært sted for fastboende å besøke på dagsturer og helgeturer. Det gode samarbeidet mellom de russiske bosetningene og Longyearbyen gjør at det alltid er hyggelig å dra på besøk til «naboen».

Vi tar deg med på en historisk vandring igjennom Pyramidens gater. På veien tar vi også turen innom Pyramiden Hotell for å hilse på de ansatte, og her kan du også kjøpe forfriskninger og suvenirer. Vi avslutter besøket i Pyramiden med utendørs lunsj før vi reiser over til Nordenskiöldbreen på andre siden av fjorden. Dette er isbreen som blir sett på som en av med mest spektakulære isbreene rundt Isfjorden, med sin massive, krystallblå brefront og spisse fjellformasjoner som ruver bak. Vi utforsker området som gir gode muligheter for dyreliv i vann og på land.

På denne turen får du litt av alt Svalbard har å by på – fjord og fjell, samt kultur og historie.

RIB-båttur til Pyramiden og Nordenskiöldbreen

Les mer om båtturen og bestill på Svalbard Adventures.