Topptur og tradisjonsmat i Saltdal

Topptur til Solvågtind i Saltdal eller vandring i nasjonalparkene. Opplev smakfulle tradisjonsretter på Nordneskroa!

Sesong

Vår, sommer, høst

Velkommen til smakfulle dager i Saltdal. Står Solvågtind eller vandring i Svartisen Saltfjellet
Nasjonalpark på din bucket list? Hvis ikke, så bør du sette den på lista og ta deg en tur til Saltdal. Her kan du ta en pause fra hverdagen i trygge omgivelser. Turområdene her kan «ta pusten» fra deg, og kveldene kan nytes på Nordnes med god hjemmelaget tradisjonsmat. Om du vil utforske naturperlene i Saltdal, lover vi å fikse resten. Denne pakken inkluderer overnatting i Gammelhuset, Kårstua eller en av våre hytter og alle måltider:

Inkludert i pakken:

  • Overnatting på Nordnes Kro og Camping (2 netter)
  • Vi ønsker dere velkommen på Nordneskroa med lokale smaker og informasjon om spennende
  • turmuligheter i Saltdal og nasjonalparkene.
  • Deilig hjemmelaget tradisjonsmatfrokost (2 morgener)
  • Nistepakke inkludert varm drikke på din termos
  • Tre-retters servert tradisjonsmeny på kvelden
  • Gratis parkering, gårdshistorie, bålplass i gapahuk ved elva og flotte turstier i nærområdet er
  • med på kjøpet!

Vi tar vare på miljøet!

Som miljøfyrtårnbedrift og med fokus på «Reis mindre, opplev mer» har vi tatt et bevisst valg for et grønnere reiseliv hvor du bor minimum to netter hos oss, får oppleve mer og bidrar til mindre miljøavtrykk. Vi er et perfekt utgangspunkt for å få fantastiske naturopplevelser i uberørt natur. Enten du velger å bestige den kjente Solvågtind (1559 moh) eller om du velger
andre turer i nasjonalparken, så kan vi by på trygge turforslag.

Vi har lang erfaring fra tilbereding og servering av tradisjonsmat, og på vår «serverte buffet» får du velge mellom fem-seks ulike tradisjonsmatretter som inkluderer lokale og kortreiste råvarer. Maten er kortreist, hjemmelaget og bygget på lokale tradisjoner.

Frokost
Vi serverer frokost med lokale råvarer som møter deg på morgenkvisten. Alt serveres på bordet og du får smake lokalproduserte og kortreiste produkter sammen med deilig hjemmebakst. Gi oss beskjed kvelden i forveien på ønsket tidspunkt mellom 07.00 – 10.00, så står frokosten fresh og klar til du kommer.

Lunsj
Hos oss er lunsj «nistepakke» som du kan nyte på eget valgt sted». Du kan velge mellom 4 ulike lunsjpakker: Nordnes, Langånes, Berghulnes og Storjord. I tillegg kan du fyll opp termosen med varm drikke.

En smak av ekte «Sailtenkost»
Møsbrømlefsa, denne særegne tradisjonsmaten fra vårt område er vår signaturrett. Vi serverer en spesialutgave av denne som en liten appetittvekker før du gjør deg klar til middagen.

Møsbrømlefsa.

Middag
Gled deg til middagen. Ved ankomst første kvelden anbefaler vi vår tradisjonsmatpizza, en rustikk pizza inspirert av nordiske smaker og italiensk tutch eller vår populære speketallerken. Dag to byr vi på tre retters «servert buffet» hvor vi alltid er på jakt etter de gode råvarene og sesongen bestemmer hva vi får tak i. Vi kan alltid love lokale råvarer tilberedt på tradisjonelt
vis. Enten vi snakker om lokalt elgkjøtt eller lokalt lam- eller oksekjøtt, reinkjøtt fra Saltfjellet eller laks fra Saltenfjorden, gammelsalta sei, saltkjøtt eller andre retter, så lover vi at det smaker.

Tips fra vertskapet

Er du i god form vil vi anbefale Solvågtinden som er en tur for de som liker å kjenne at hjertet slår litt raskere enn ellers. Turen starter en kort biltur fra Nordnes, er på ca. 16 km og tar ca. 8 timer. Etter endt tur og mange inntrykk, er det deilig å komme tilbake til Nordnes for ferdig servert buffet og avslapning i rolige omgivelser. Dersom du ønsker en mindre strabasiøs tur, har vi anbefalinger ut fra hva dere ønsker både av lengde og utfordringer, spør oss i resepsjonen.

Book:
Gammelhuset: Passer best opp til 6/7 personer
Kårstua: Passer best opp til 5/6 personer
Hytte 7: Passer best opp til 4/5 personer
Pris pr. person: 2.590,-
Barn under 16 år: 1.990,-
Minimum 2 personer

Nordnes Camp og Bygdesenter

Utforsk vår vakre bygd på sykkel!