18.11.2014 - Politidirektoratet utvikler en serie med nye pass, ID-kort og reisedokumenter.

I februar utlyste POD en designkonkurranse og Neue Design Studio vant med sitt bidrag, inspirert av norsk og nordnorsk natur.

Nordnorsk magi

Passet utvikles for å øke sikkerheten og en av elementene vil være at når UV-stråler treffer landskapsbildet i passet, vil nordlyse danse over himmelen og gi et magisk tilsnitt.

«Designet er tiltalende og stilrent, fargene er subtile og abstraheringen av landskap er spennende. Forslaget ser ut til å være utformet med stor vekt på funksjonen til pass og ID-kort, og fremstår tydelig som et verdidokument. Konseptet er konkurransens mest nedtonede og stilrene løsning, og skiller seg positivt ut. Estetisk har man klart å gjøre landskapsmotivene til et egenartet uttrykk. Juryen verdsetter løsningens enkelthet», skriver fagjuryen i sin begrunnelse, ifølge Aftenposten.

Nå skal utkastet av vinnerdesignet videreutvikles, og deretter vil uttrykket på designet få et endret utseende ut fra både tekniske hensyn og sikkerhetsmessige hensyn.

Internasjonal interesse

The Guardian har allerede fanget opp saken og spekulerer i sin artikel om det nye passet allerede er en design klassiker?