04.11.2015 - Takket være et originalt kampanjekonsept og kreativ mediebruk vil nordlyset snart danse over Frankrike

Direkte, ekte og usensurert

Sju franske toppbloggere reiser til Nord-Norge for å dele sine opplevelser «live» i utvalgte sosiale medier til 550.000 følgere verden over.

Målet med denne kampanjen er å nå 2,5 millioner personer med ulike postinger med #NorwayLights og på denne måten inspirere dem til å reise til Nord-Norge.

-Dette er en framtidsrettet, innovativ og nytenkende kampanje i sosiale medier hvor tre toppbloggerteam reiser til Nord-Norge for å jakte på nordlyset og gode vinteropplevelser. På denne måten vil de mange tusen som følger bloggerne få muligheten til å ta del i opplevelsene via sin mobil, nettbrett eller pc, sier Lena Nøstdahl i NordNorsk Reiseliv AS.

- Med fokus på særegne vinteropplevelser og særlig nordlysaktiviteter ønsker vi å ta posisjonen som det absolutt beste stedet for nordlysopplevelser, sier Tove Eliassen, avdelingsleder og markedssjef reiseliv ved Innovasjon Norges kontor i Paris.

Nordnorske opplevelser som digitale perler på en snor

De sju høyt anerkjente bloggerne reiser i tre etapper til Norge på jakt etter gode og delbare vinteropplevelser. Av totalt 21 dager i Norge er de 19 dager i Nord-Norge. Programmene er skreddersydd den enkelte bloggeren og deres profil, og er utarbeidet i tett samarbeid med de norske kampanjepartnerne. Det har vært viktig å sette sammen et variert og spennende program som viser bredden av opplevelsestilbud i vinterhalvåret. 

Paris farges grønn

Reiselivsnæringen i nord starter vintersesongen ved å rette fokus mot det spektakulære nordlyset i en storstilt digital kampanje. Innovasjon Norge, Hurtigruten, Thon Hotels, Avinor, Fjord Tours, Widerøe og NordNorsk Reiseliv AS går sammen om en innovativ og målrettet markedsføringskampanje som har som mål å inspirere den franske befolkningen til å legge vinterferien til Nord-Norge.

Fra 4. til 10. november, vil nordlysfilmer rulle på over hele 260 digitale skjermer på alle de større T-banestasjonene i Paris, i tillegg sendes filmene også på storskjerm (24m2) i forretningskvartalet La Défense. 

Dette betyr at pariserne i en hel uke vil bli eksponert for nærmere 1 million visninger av nordlysfilmer fra Nord-Norge. 

Lett å like lett å dele

Det nettbaserte reisemagasinet, voyagerloin.com, som har to millioner besøkende hver måned, skal dele bilder, blogginnlegg, videoer og annet stoff fra superbloggernes opplevelser i Nord-Norge.

I tillegg vil en rekke 30 sekunders videosnutter formidles via nettstedet Dailymotion. Også her står « live »-elementet sentralt, og publikum oppfordres til å følge nordlysjakten direkte via bloggerne på Facebook, Twitter og Instagram, alle via #norwaylights

- Takket være et dynamisk, moderne og utpreget visuelt uttrykk er vi sikre på at vi både vekker interesse for å oppleve nordlyset og samtidig at vi posisjonerer Norge som « the place to be » for de som søker ekstraordinære vinteropplevelser, avslutter Tove Eliassen fra Innovasjon Norge i Paris.

Kort om de digitale journalistene:

Team 1

 • Elisa Detrez og Maxime Coquard, ett av vinnerparene i den internasjonale « The Best Job In The World », en konkurranse som Australia organiserte i 2013. I ettertid har de bestemt seg for å beholde verdens beste jobb, og har gjort reiseopplevelsene sine til et levebrød. Sammen har de i dag mer enn 100 000 følgere i ulike sosiale medier.
 • Johan Lolos: Instagrammer og fotograf som har mer enn 160 000 følgere. Han har tidligere fotografert sørlyset i New-Zealand. Johan har også mange fans på Facebook.
  • 02. - 04.november, Lofoten
  • 05. – 07.november, Tromsø
  • 07. – 09.november, Hurtigruten til Kirkenes

Team 2

 • Gérard og Clémentine kommer fra Paris og har sammen mer enn 200 000 følgere på Instagram. Gérard er en ekte globetrotter som stadig er på farten verden rundt på leting etter det perfekte fotomotivet.
  • 11. – 13. november, Tromsø
  • 13. – 15. november, Svalbard

Team 3

 • Videospesialistene Alex de Vizeo og Little Gipsy har mer enn 10 000 følgere på Youtube og mer enn 21 000 fans på Facebook. Med tematikken « hvordan ha det gøy på reise » tiltrekker de seg stadig nye fans.
  • 16. – 18. november, Lyngen og Tromsø
  • 19. – 20. november, Vesterålen
  • 20. – 23. november, Lofoten

 

For mer informasjon

Lena Nøstdahl

NordNorsk Reiseliv AS

Mob: 952 13 581

Epost: lena@nordnorge.com

Tove Eliassen

Innovasjon Norge Paris

Mob: + 33 6 08 25 07 38

Epost: tove.eliassen@innovationnorway.no