02.12.2015 - Vi besøker Kina og kinesiske turoperatører besøker oss

Den Shanghai-basert turoperatør ETI Holidays, arrangerer i disse dagene en av de største kinesiske visningsturer noensinne med 35 agenter og selgere på besøk i Nord-Norge. 

Langsiktig satsing gir resultater

Nordnorsk Reiseliv AS har satset aktivt på det kinesiske markedet siden 2010 og primært via prosjektet Norway Awarness in Asia hvor vi samarbeider med Innovasjon Norge, Avinor, Fjord Norway, Visit Bergen og Visit Oslo.

Visningsturer for turoperatører, presseturer og deltakelse på skandinaviske workshops begynner å gi sine resultater. Kina har allerede passert Japan i antall gjestedøgn og øker fra år til år. Fra januar til september 2015 er det registrert 8.202 gjestedøgn fra Kina, noe som tilsvarer en økning på 47 % sammenlignet med 2014.

Stadig flere turoperatører kommer på inspeksjonsturer for å se på muligheter for å pakke enda flere programmer i Nord.

En av dem er ETI Holidays, Shanghai - en av de største turoperatører i Øst Kina, som har bestemt å ta 35 av sine VIP samarbeidspartnere og agenter på en visningstur til Norge fra 27. november til 03.desember. Ut av 6 dagers program er 5 dedikert Nord-Norge. Nordlysjakt i Tromsø og by sightseeing, reisen til Nordkapp med Hurtigruten og kongekrabbe safari er bare noen få høydepunkter fra turens program.

Shanghai begynner å få øyene opp for Norge. Det er uten tvil Beijing som generer flest reisende fra Kina til Norge og Nord-Norge. Men nå begynner andre kjøpesterke regioner og byer å få øyene opp for Nord-Norge. Shanghai har en kraftig økning i antall visum som er utstedet for reiser til Norge.

Øyvind Stokke, norsk general konsul i Shanghai viser til en økning i visumutstedelser i 2015 på 50-60 % sammenlignet med 2014. Hittil i år har generalkonsulatet i Shanghai utstedt ca. 23.000 Schengen – visum, hvorav ca. 90 % av søkermassen er turister. Av alle norske utenriksstasjoner i verden ligger Shanghai på annenplass når det gjelder antallet visumutstedelser.