07.01.2016 - I årets første uke har fire anerkjente amerikanske reisemagasin skrevet inspirerende artikler om reiser til Nord-Norge.

Om vi kan se på årets første uke som en trendsetter kan vi bare glede oss til fortsettelsen. Store internasjonale anerkjente magasiner anbefaler sine lesere å ta turen til Nord-Norge og det er særlig Svalbard som trekkes frem.

Drømmen om arktiske Nord-Norge 

  • Svalbard fremmes som 1 av 7 topp destinasjoner for de som ønsker å kjenne på adrenalinpumpa i CNN Interactive som har 20 millioner unike besøkende.
  • Travel + Leisure Magazine online med 9,3 millioner unike månedlige lesere fremmer Lyngen Lodge som et av Europas koseligste overnattingssteder for vinteren.  
  • Kajakkpadling på Svalbard fremmes i National Geographic med 138 000 unike månedlige besøk.
  • Mashable har listet Svalbard som et av 12 reisemål man må besøke i året 2016. Denne artikkelen er delt over 10.000 ganger allerede.

 - Vi ser at reisende fra USA øker kraftig på besøksstatistikken og økte sist år med ca. 30 %. USA er og vil bli et svært viktig marked for Nord-Norge. NordNorsk Reiseliv AS har jobbet strategisk og målrettet sammen med Innovasjon Norge USA over flere år for å inspirere flere til å reise til Nord-Norge. Mye tyder på at ballen har begynt å rulle, sier Lena Nøstdahl, reiselivssjef i NordNorsk Reiseliv AS, avd. Tromsø.