06.10.2017 - Vi er så heldig å ha praktikant hos oss i høst og vi vil gjerne at dere alle skal få hilse på henne!

Bachelorstudium i Arctic Adventure Tourism

Reiselivsnæringen har i mange år jobbet ut i fra eksisterende ressursgrunnlag som f.eks. vi har en rorbu, vi har flott natur osv. Vi ønsker å snu blikket mot kundes behov og motiv for sin reise til Nord-Norge for så å se hvordan vi kan imøtekomme det på en best mulig måte. Vi i NordNorsk Reiseliv har vært gjennom en langvarig strategiprosess som vi ser sluttfasen av nå. Bakgrunnen for dette er omfattende, men den rivende utviklingen i den digitale verden byr på nye muligheter for oss som markedsførere. 

Vår praktikant, Ingrid Birknes Langhelle, skal bistå med å skrive artikler som i ordvalg, bildebruk og tekst snakker direkte til utvalgte strategiske målgrupper. 

Møt Ingrid

Mitt navn er Ingrid Birknes Langhelle, jeg er 25 år og går nå tredje året på Arctic Adventure Tourism BA ved UiT, Campus Alta. Som en del av studiet har vi mulighet til å være i praksis hos en reiselivsbedrift i Nord-Norge og jeg var heldig nok til å få praksis hos NordNorsk Reiseliv. Jeg er veldig interessert i markedsførings-aspektet av turisme og kanskje helst hvordan skrive tekster som får folk til å ville komme til Nord-Norge.

Jeg er selv relativt ny i denne delen av landet og hadde aldri vært nord for Sogn og Fjordane før jeg flyttet til Alta for tre år siden. Jeg kommer egentlig fra Bokn i Rogaland og selv om jeg har bodd tre år i London, Storbritannia, var det nesten et større kultur-sjokk å flytte nordover i mitt eget land. Men Nord-Norge er lett å forelske seg i, både når det gjelder natur, kultur og folk. Nå når jeg først er her, tror jeg det blir vanskelig å reise sørover igjen.

I London studerte jeg Creative Writing, og jeg har kort fortalt en Bachelor i skriving på engelsk. Jeg har også gått tre år på dramalinja på videregående.  Da jeg fortalte folk at jeg skulle studere turisme i Nord-Norge var det nok mange som ble overrasket. De forsto ikke hvordan jeg hadde endt opp her, etter London. Kanskje gjorde jeg ikke det selv først, men etter hvert som årene har gått har jeg blitt mer og mer overbevist om at det er fullt mulig å kombinere de to gradene. Da jeg fikk praksis-plass hos NordNorsk Reiseliv hadde jeg et håp om å finne løsningen og for hver dag som går blir jeg mer overbevist om at ‘this is it’. Jeg vet ikke enda hvor jeg ender opp i fremtiden, men jeg tror markedsføring av reiselivet (og markedsføring av vakre Nord-Norge) er en god vei å gå. 

Viktig samarbeid

- Gjennom å praktisere i en av de gode samarbeidsbedriftene våre (som NordNorsk Reiseliv AS), mener vi at studentene våre blir enda bedre rustet til å forstå reiselivsnæringens muligheter og utfordringer. Ved å kombinere den tradisjonelle teoretiske undervisningen med case-arbeid og praksis, imøtekommer våre studenter de behovene denne vekstnæringen har. UiT Norges arktiske universitet ønsker å være en sentral bidragsyter til å sikre kompetanseheving og profesjonalitet i den videre utviklingen av reiselivet i Nord-Norge, sier Per Kåre Jakobsen, Universitetslektor, Institute of Tourism and Northern Studies på UiT Norges arktiske universitet. 

Langsiktig kompetansebygging 

For NordNorsk Reiseliv er det strategisk viktig å ha et løpende samarbeid med universitetet om utveksling og praksisplass. Dette til fordel for alle parter 

- Vi er utrolig glade for å kunne gi studenter relevant arbeidspraksis hos oss i deres studietid. Vi tror dette vil gi oss som bedrift verdifull kunnskap og kompetanse, men også at studentene får et et fortrinn i videre arbeidsliv. Vi søker å gi studentene oppgaver de selv finnre relevante og inpirerende. Det er flott å se hvordan studentene raskt tilpasser seg en arbeidstilværelse som er svært ulik den vante studietilværelsen, sier Lena Nøstdahl Reiselivssjef avd. Tromsø.