19.11.2018 - Narvik er Norges VM-kandidat!

VM i Narvik 2027 vil bygge opp om og styrke merkevaren Nord-Norge for en reiselivsnæring det satses enormt på allerede, i en hel landsdel som rigges for vekst. Et nordnorsk alpin-VM med Narvik som vertsby vil gi store ringvirkninger for reiselivsnæringen.

At Narvik har engasjert hele Nord-Norge bekrefter at engasjementet er stort når hele landsdelen har samlet seg rundt et så stort vinterarrangement. Her satser landsdelen på å få til noe spektakulært.

Narvik med Nord-Norge på lag kommer til å levere en komplett pakke som vil forsterke det ikoniske med merkevaren Norge: fjord, fjell og nordlys, i tillegg til nordnorsk og samisk kultur. Derfor heier vi på Narvik hele veien til mål. Et Alpin -VM i Narvik vil hele Norge høster goder av.

Narvik er en by mellom fjord og fjell. Det er få plasser som har fjorden rett ved innkomsten til alpinanlegget, det vil gi unike TV-bilder.

Og med cruiseskip som overnattingsplasser for å huse et helt verdensmesterskap gjør at deltakerne kan bo på fjorden og har kun få minutter til målområde. Denne overnattingsløsningen vil heller ikke gi utfordringer med etterbruk.

- Ikke bare støtter samtlige 86 ordførere fra landsdelen VM-planene, det samme gjør fylkeskommunene og næringslivet i hele landsdelen. Dette  gjør at jeg er sikker på at vi kommer til å levere et VM i alpint i verdensklassen. Arrangementet vil også være med på å styrke satsingen på vinterturismen , sier administrerende direktør, Trond Øverå.

De spektakulære TV-bildene med utøvere som kjører ski ned fjellet på den hvite snøen mot byen, havna og det blå havet representerer noe helt nytt. Det vil vekke internasjonal begeistring.

I følge FIS var det 130 millioner som så Alpint VM i 2015. Dette er en eksponering som også legger grunnlag for en potensiell reiselivseffekt der vi som reiselivsnæring må jobbe for å ta ut denne effekten mot de riktige målgrupper.