07.07.2014 - Denne uka fikk www.facebook.com/NorthernNorway topscore på Likealyzer. Dette nettstedet måler Facebook-siders kvalitet fra dag til dag i hele verden. Det vil si sidenes aktivietsnivå, variasjon, engasjement fra venner, responstid på svar og lignende.

Ikke bare stor vekst i antall likes

Siden www.facebook.com/NorthernNorway har hatt stor vekst i antall likes, fra 11.000 til 106.000 på vel åtte måneder. I tillegg er responsen på hvert innlegg helt enorm. Hver dag legger mange inn egne bilder, og spørsmål på siden vår.

- En kjempeartig jobb å "snakke med" våre venner, sier reiselivs- og websjef Roger Johansen hos NordNorsk Reiseliv AS avd. Bodø. Det har til tider vært utfordrende å respondere så fort som vi gjerne ønsket på de mange innleggene, spesielt i helger og ferier. Vi har nå funnet en rytme som ser ut til å fungere bra og har klart å få vår gjennomsnittlige responstid ned til noen få timer, forteller han fornøyd. 

Blant verdens mest engasjerende Facebook-sider?

Den internasjonale nettstedet www.likealyzer.com analyser kvaliteten på Facebook-sider verden over. Her betyr ikke vekst og antall likes så mye, men heller sidenes evne til å engasjere og skape dialog med sine venner. 

- Vi har i det siste lagt vekt på variasjon i våre innlegg og har hele tiden fokusert på å fremme foto av meget høy kvalitet minst en gang om dagen. I tillegg stiller vi spørsmål til våre venner, vi oppfordrer dem til å dele og vise sitt engasjement. 

Settte folk i bevelgelse

- Det skal godt gjøres å oppnå 100 poeng av 100 mulige. Spesielt når det koker av aktivitet på Facebook-sida vår, slik det gjør akkurat nå. Vi er utrolig stolte av hva vi har fått til, men dette er ikke laurbær vi kan hvile på! Vi skal fortsette å begeistre, opprettholde den høye kvaliteten og respondere raskt på våre venners innlegg, for å beholde rankingen på dette nivået.

- Målet vårt er ikke bare å "fortelle hva vi har på hjertet", men å "bevege våre venners tanker". Bevege dem nordover bokstavelig talt, kanskje sitter noen av dem på et fly allerede.., undrer den nordnorske websjefen.