02.10.2014 - På nyåret passerte Facebook-siden Northern Norway 100.000 likes og er landsdelens største uansett bransje. Nå kan en også booke overnatting direkte fra siden.

Flagget til topps 

-Et nesten magisk øyeblikk å se at det sto 100.000 eller 100K likes på www.facebook.com/NorthernNorway, vi var helt i hundre, sier en fornøyd Roger Johansen, reiselivs- og websjef i NordNorsk Reiseliv AS. -Det er faktisk ti ganger flere enn for et år siden, og da var det stort sett nordlendinger som fulgte oss. Nå er de fleste av våre likes fra utlendinger, og responsen fra dem er helt enorm hver gang vi legger ut et bilde.

Nå er det land som Tyskland, India, Sverige, Japan som dominerer lista over venner, i tillegg til Norge som fremdeles er vårt viktigste marked. Nord-Norge var også blant verdens mest omtalte reisemål på Facebook flere uker i sommer og utover høsten. -Det forteller bare hvor attraktiv vår landsdel er. Ingenting er så ærlig som bilder, og så effektiv til å fortelle om et reisemål, sier en fornøyd reiselivssjef.  

Bildet av Nord-Norge

-Vi har hatt som mål å skape et positivt bilde av landsdelen, bevege våre venner, og posisjonere Facebook-sida vår nasjonalt og internasjonalt. Og bevegelse har det vært de siste månedene: Mest sette bilde har hatt over 4.2 millioner visninger, mest likte bilde har nesten 20.000 likes, mest delte bilde har nesten 7.000 delt og mest omtalte bilde har nesten 50.000 kommentarer. 

-Vi har vært nøye med hvilke bilder vi har brukt og hvordan vi har formulert oss, for å skape mest mulig engasjement og spredning. Heldigvis sitter vi og destinasjonene i Nord-Norge på en stor base med nye og høyoppløselige fotos, som vi kan bruke og som har spredd seg som ild i tørt gress i dette sosiale mediet.

-Målet er selvfølgelig å få potensielle turister til reise nordover til oss. Vi har legger derfor inn en Facebokk-app, hvor en i første omgnag kna booke overnatting fra Book Norway direkte på sida. Så får vi se hvordan det utvikler seg utover, avslutter en spent reiselivssjef. 

Mer informasjon

Les mer om historien bak på: Ut i verden på sosiale media