04.11.2014 - Norsk reiseliv gleder seg til å ønske syklister, sykkelentusiaster og medier fra hele verden velkommen - til årets utgave av Arctic Race of Norway.

Fjorårets første utgave av sykkelrittet nord for polarsirkelen ble en kjempesuksess. Langs løypene var det en folkefest man sjelden ser maken til, syklistene lovpriste fantastisk norsk natur og medier fra hele verden fortalte hjem om Norge.

Sykkelturisme viktig i fremtiden

Listen er ikke lagt noe lavere i år. Snarere tvert i mot. Oppmerksomheten fra i fjor har gitt mersmak til nordnorske reiselivsdestinasjoner til å brette opp ermene, og forsøke å gjenskape stemningen og markedsføringssuksessen fra i fjor.

- Den internasjonale trenden er tydelig også i vår landsdel. Det er ikke lenger nok passivt å observere vår storslagne natur og tradisjonsrike kultur. Stadig flere ønsker seg en aktiv ferie, hvor sykkelturisme kan bli en fremtidig viktig nisje. Nord-Norge er kjent for opplevelsesbaserte turisme, og Arctic Race of Norway er en flott anledning til å vise verden mulighetene som finnes i Nord-Norge, sier Arne Trengereid, administrerende direktør i NordNorsk Reiseliv AS. 

Markedsfører hele Norge med Visitnorway

Innovasjon Norge har vært en sentral samarbeidspartner i Arctic Race of Norway fra begynnelsen. Dette innebærer at Visitnorway-logoen er synlig langs etappene, ved start- og mål, under premieseremonien og i alle trykte- og nettbaserte publikasjoner.

- I fjor ble Arctic Race of Norway vist på TV i 154 land. Dette gir Norge en fantastisk oppmerksomhet vi ellers bare kan drømme om. Sykkelrittet, og den oppmerksomheten det får globalt, viser oss fram på en ny og spennende måte som reiselivsdestinasjon. I fjor fikk vi vist fram Bodø, Lofoten og Harstad. I år er det Troms og Finnmark som vil få mest oppmerksomhet. Men til syvende og sist er dette et arrangement hele Norge kan være stolte av å være vertskap for, og som vi håper vil stimulere til reiselyst i Norge, for både nordmenn og utenlandske turister, sier reiselivsdirektør Per-Arne Tuftin.

Innovasjon Norge og NordNorsk Reiseliv AS samarbeider om en pressetur for internasjonale reiselivsjournalister, som følger hele rittet. Dette er spesialtilpasset og gir i tillegg til sportslige opplevelser et innblikk i mye av hva landsdelen har å by på for turister. Det vil være et særlig fokus på naturbaserte opplevelser og aktiviteter.

Mer om sykkelturisme i Norge på:

Pressekontakter:

Per-Arne Tuftin
Reiselivsdirektør Innovasjon Norge                                         petuf@innovasjonnorge.no, Mobil 909 94 898

Arne Trengereid    
Adm.Dir. NordNorsk Reiseliv AS                                                       
arne@nordnorge.com
mobil 901 76 000

Lena Nøstdahl
Reiselivssjef avd. Tromsø i NordNorsk Reiseliv AS lena@nordnorge.com, Mobil 952 13 581

Marianne Mork
Prosjektleder/Arctic Race, Innovasjon Norge
mamor@innovasjonnorge.no, mobil 414 49  747

Høyoppløselige bilder fra Arctic Race of Norway 2013:

På denne linken vil dere finne bilder fra fjorårets ritt til fri bruk:

All informasjon om Arctic Race of Norway og årets etapper finner du på www.letour.fr og www.arctic-race.no