29.06.2017 - – nesten 3 millioner mennesker nådd med bilder, videoer og blogg

I november 2015 arrangerte NordNorsk Reiseliv AS sin første SoMe Buzz tour i samarbeid med Innovasjon Norge Paris. Nå kommer rapporten over de globale resultater og kort sagt: det ble en skikkelig BUZZ! 

7 blogger, 5 Sociale Media, 3 uker og 7 destinasjoner

Sju franske toppbloggere kom til Nord-Norge i november 2015 for å dele sine opplevelser «live» i utvalgte sosiale medier til 550.000 følgere verden over.

Toppbloggere, eller influencers som det heter på fagspråket, har hver sin spesialisering: bilder, korte videoer, bloggstorier ol. Til sammen jobbet de aktivet på 5 ulike sociale mediaer: Instagram, Facebook, Twitter, YouTube og Snapchat.

SoMe Buzz tur

Prosjektet fikk internt navn «SoMe Buzz tur» og var egentlig 3 turer for 3 team fordelt på 3 uker i november. På disse tre turer hadde bloggere besøkt 7 ulike destinasjoner i Nord-Norge: fra Lofoten i sør til Svalbard i Nord. Dette var en del av vintersatsing 2015/2016 på det Franske markedet som NordNorsk Reiseliv AS gjør i samarbeid med Innovasjon Norges kontor i Paris.

Nord-Norge i november?

Vi visste veldig godt at november i Nord-Norge kan være en krevende periode for å gjennomføre en sånn type tur. Man er ikke sikre på snøforhold, det kan storme og dagslyset er begrenset. Men det vi ønsket var å gi ekstra boost til oppstarten av hele vinterkampanjen på det franske markedet, å vise frem de flotte aktiviteter som vi har her oppe og ikke minst det fantastiske arktiske lyset.

Og det ble en suksess

Ingen kommenterte det med utfordringene, alle var bare fasinert over landskapet, lyset og hvor mange aktiviteter det var å velge mellom. 2 av bloggere begynte allerede å planlegge en «come back tour» da de var her.

Inspirerer millioner til å reise til Nord-Norge

Nesten 3 millioner mennesker nådd, men kanskje enda flere… Målet var å nå 2,5 millioner personer med ulike postinger fra turer og på denne måten inspirere dem til å reise til Nord-Norge. Den globale reach’en kom på 2 870 000 mennesker bare på Facebook og Twitter. Legger man til 1 million følgere som alle disse influencers har til sammen på Instagram, så blir tallet endra større.

Dele inspirasjon og inspirere til deling

Det er ekstra hyggelig å se at postinger skaper stort engasjement: det kom 880 000 interaksjoner på SoMe i form av kommentarer, delinger videre og likes. Vel å merke: postinger, videoer og bilder ble spredt verden rundt og gikk lang over Frankrikes grenser.

I tillegg til alle flotte postinger, kommentarer som kom og forhåpentligvis mennesker som ble inspirert og billetter til Nord-Norge bestilt, har vi fått mye ut av dette prosjektet:

  • - Erfaring med hvordan man kan integrere sociale media og bloggere inn i en konkret kampanje.
  • - Hvordan jobbe med 3 ulike bloggerteam som har ulik form og stil i formidlingen.
  • - Mange flotte postinger og bilder som vi delte videre med våre følgere på tvers av våre Sociale Media og som skapte engasjement.

litt om Frankrike som markedet

Frankrike er Nord-Norges femte største marked med totalt 56.641 overnattinger i hele 2015. Tradisjonelt er Frankrike størst på sommer, men siden 2010 har markedet begynte å vokse mer i vintersesongen. Gjennombruddet kom i sesongen 2012/2013 da veksten på vinterovernattinger var på hele +54%. Veksten i sesong 2014/2015 er på 15% sammenlignende med 2013/2014.

Vedlagte filer