08.03.2016 - Britisk TV-team besøker Nusfjord, Hasvik og Karasjok i jakten på den store fangsten og de store fiskeopplevelsene.

Fjernsyn i vinterland

Den britiske TV-kanalen Attaboy TV begynner i dag filmingen av en havfiskereportasje i Nord-Norge.  Fra det maleriske fiskeværet Nusfjord drar de ut på Lofothavet for å fiske skrei, og fra Hasvik går de etter storfisken på Lopphavet.  Hvalsafari på Andenes og isfiske og reindrift i Karasjok kompletterer bildet av en vinterlig landsdel i full aktivitet. Selvsagt håpes det på nordlys på kvelden.

Lokale krefter

Hjernen bak formidlingen av havfiskeopplevelsene er Geir «Dr. Hook» Sivertzen, en erfaren kapasitet knyttet til Nusfjord Rorbuer med omfattende erfaring fra tidligere fjernsynsproduksjoner fra en rekke land.  Også Big Fish Adventure i Hasvik og Turgleder i Karasjok bidrar sterkt til produksjonen. NordNorsk Reiseliv koordinerer besøket som er formidlet via Innovasjon Norges omfattende kontaktnett ute.

Nordnorgesreklame

Attaboy TV produserer programmer for ulike kanaler i Storbritannia, Australia og USA, og fjernsyn og levende bilder representerer den mest verdifulle formen for reklame.  Havfiskere er en viktig del av programmet, og det har stor verdi å få vist fram de enestående mulighetene for havfisketurisme også i lavsesong om vinteren. Programmet er imidlertid så variert at det vil bli sett av et bredt publikum.