26.03.2014 - Moskva ligger to og en halv time med fly fra Tromsø. Fra Europas største by og hovedstaden i en av verdens raskest voksende økonomier kan man nå fly direkte hver søndag i juli til Nord-Norge og Tromsø. Russland kommer oss nærmere enn noen gang.

Variert program

Russerne kan velge mellom ulike programmer. Bussrundturer i Nord-Norge med guide, en ukes hotell i Tromsø eller i Malangen med utfluktsprogram, cruise rundt Svalbard og fly-/leiebilpakker hvor man reiser rundt på egen hånd.

Fisketurismen

Den største interessen vekker nok likevel havfiske. Utenfor Nord-Norge får man mest og størst fisk i Europa, og en rekke havfiskeanlegg holder en meget høy standard på overnatting og fiskebåter og –utstyr. Havfiskeinteressen har lenge vært stor i Russland, nå kan de komme direkte!

Jazz – Russlands nordnorgesekspert

Jazz er den turoperatøren i Russland som kjenner både Norge og Nord-Norge best. Etter mange år med tilbud via rutefly lanserte de charter til Målselv Fjellandsby sist vinter, og utvider nå med sommercharter.

Langsiktig innsats

Jazz har i samarbeid med Innovasjon Norge og NordNorsk Reiseliv jobbet mot charter i fem år. NordNorsk Reiseliv AS har også bidratt med til markedsføringen av charteren i sine kampanjer i Russland. I tillegg har markedssjef for Russland i NordNorsk AS Reiseliv, Katja Pettersen siden januar 2011 vist fram Nord-Norge til 48 russiske journalister og 21 representanter fra russisk reisebransje.

Velutdannet middelklasse

Gjestene kommer fra den velutdannede og velorienterte middelklassen som kan sin Hamsun, og som interesserer seg for kultur, historie, mat og mennesker. De har allerede rukket mange ferieturer og er villige til å betale for fine opplevelser i Nord-Norge, med andre ord et ønskepublikum.

Fakta

Flyene lander hver søndag i juli, og har en kapasitet på 130 seter. Dette kan utvides dersom salget er godt.

For mer informasjon kontakt NordNorsk Reiseliv AS reiselivssjef for avdeling Alta, Hilde Bjørkli på telefon 901 79 246.