07.04.2017 - Norsk næringsliv stiller med rekordstor og topptung delegasjon når statsminister Erna Solberg er på offisielt besøk i Kina. Hensikten er å åpne dører for norsk næringsliv.

Dette er en viktig reise og særlig siden dette er det første norske statsministerbesøket til Kina på 10 år. Det kinesiske markedet har økt betydelig den siste tiden og en normalisering mellom landene vil gi ytterligere økning. Kina er et svært viktig marked for reiselivet i Nord-Norge, sier, Trond Øverås, Adm. Dir. i NordNorsk Reiseliv.  

Næringslivsdelegasjonen består av mer enn 220 representanter. Det er et hektisk og godt program som dekker områdene maritimsektor, helseteknologi, entreprenørskap, grønn teknologi og reiseliv.

Reiseliv var ett av de store temaene på Norway China Business Summit hvor rundt 100 turoperatører og 50 journalister deltok.

I tillegg har det vært gjennomført flere bedriftsbesøk som hos Kinas svar på TripAdvisor - Qyer.com og med noen av de viktigste turoperatørene for Norge og Nord-Norge.   

Reiselivsdelegasjonen besto blant annet av representanter fra Innovasjon Norge, Avinor, Visit Bergen, NHO, Fjord Norge, NordNorsk Reiseliv m.fl.