26.03.2014 - Russland er et relativt nytt og nært marked med stort potensial. Norge er den mest etterspurte reiselivsdestinasjonen i Skandinavia. Russere har særdeles stor interesse for fiske!

Markedsutvikling

Interessen for naturbaserte og aktive ferieformer øker kraftig i Russland. De fleste russere reiser til Norge i sommermånedene. Fjord Norge-regionen har den desidert største markedsandelen, men Nord-Norge blir mer og mer etterspurt. Statistikken viser en god økning på over 20 % hittil i år sammenlignet med samme periode i 2010.

Skiferie og vinteraktiviteter er også i ferd med å bli svært populært blant russere. Russerne har juleferie de første to ukene i januar, og vi opplever en betydelig etterspørsel eller juleferie i Nord-Norge. Norge betegnes som et dyrt land, men likevel er forbruket til en russisk turist veldig høyt.

Vinterkampanje Russland 2012/2013

INNHOLD I KAMPANJEN:

Man opplever en økende interesse for vinteropplevelser i Nord-Norge og det er spesielt stort etterspørsel etter pakketurer i forbindelse med nyttårs- og juleferie i Russland i begynnelsen av januar. Fokus i kampanjen vil være forbruker-, bransje- og presseaktiviteter, knyttet opp mot Nord-Norge som en unik destinasjon for vinteropplevelser.

MÅL / MÅLGRUPPER:

Gjennom produktprofilerende aktiviteter vil vi forsøke å øke salget av deltakernes områder og produkter, samt øke antall russiske gjestedøgn i Norge med 15 % for vinteren 2012/2013.

PAKKE 1 - PASSER FOR DESTINASJONER, HOTELLKJEDER OG NORDNORSKE REISELIVSBEDRIFTER

Pris: NOK 25 000,- eks mva

Følgende aktiviteter inkluderes i denne pakken: .

  • deltakelse på workshoper i St. Petersburg og Moskva (én person) presentasjon av partnere på bransjesidene til visitnorway.ru med direkte link til deltakernes nettsider
  • ¼ side i et Norgesbilag vinter, hvor alle kampanjedeltakerne vil bli profilert
  • profilering i russiske sosiale medier (Blog, Twitter, Facebook, Vkontakte)
  • direkte distribusjon av partnernes brosjyrer til relevant bransje: 2.000 stk. 
  • produktmanual 2013 for turoperatører, en side med bilder og tekst tilrettelegging av salgsbesøk i Russland
  • mulighet for å bli besøkt av turoperatører og presse
  • utsendelse av nyhetsbrev og produktinformasjon

Dato: Kampanjen vil gjennomføres i perioden september 2012 - mars 2013.

Påmeldingsfrist: 1. mai 2012

Kontaktperson: Katja Pettersen Epost: katja@nordnorge.com Telefon: 916 25 408

Workshoper i Russland

Innovasjon Norge organiserer workshop i Moskva og i St. Petersburg som skal stimulere til økt kjøp av norske reiselivsprodukter. Det forventes deltakelse fra ca. 160 russiske turoperatører og over 40 norske tilbydere i Russland. Som deltaker får du verdifull informasjon gjennom Innovasjon Norges seminar om det russiske markedet og om kjøperne som er påmeldt til workshop. Begge er lagt opp med forhåndsavtaler. Det planlegges et kveldsarrangement for tilbydere, kjøpere og presse både i Moskva og i St. Petersburg.

PROGRAM:

Dag 1: Ankomst Moskva. Seminar for norske deltagere om det russiske markedet.

Dag 2: Workshop med forhåndsavtaler. Mulig kveldsarrangement.

Dag 3: Ankomst St. Petersburg.

Dag 4: Workshop med forhåndsavtaler. Mulig kveldsarrangement.

MÅL / MÅLGRUPPER:

Målet med de russiske workshops er å gi reiselivsnæringen i Norge muligheten til å bli kjent med russiske turoperatører direkte, få mulighet til å presentere sine produkter og øke interessen og kjennskap til Nord-Norge som et attraktivt reisemål. Videre ønsker vi at tiltaket skal bidra til å øke salget av nordnorske reiselivsprodukter på det russiske turistmarkedet.

PAKKE 1 - SPESIALPAKKE FOR DELTAKELSE PÅ WORKSHOP

Pris: NOK 13 500 eks mva per deltaker

Prisen gjelder hvis vi får mer enn to påmeldinger. Deltakeravgiften dekker følgende: . to workshops (i Moskva og St. Petersburg) med eget bord for B2B møter . to lunsjer . tre middager med kulturelle innslag . seminar for norske partnere NB! Nordnorske reiselivsbedrifter får spesialpris for deltakelse på disse to workshopene. Ordinær pris er NOK 19 000. Kostnader for reise og opphold kommer i tillegg til prisen for deltakelse på messen.

Dato: 28. august og 30. august 2012

Sted: Moskva og St. Petersburg

Påmeldingsfrist: 1. mai 2012

Kontaktperson: Katja Pettersen Epost: katja@nordnorge.com Telefon: 916 25 408