29.06.2017 - i 2016 blir Bodø vertskapsby for Norwegian Travel Workshop

Norwegian Travel Workshop (NTW) er landets viktigste møteplass for både selgere og kjøpere av norske reiselivsprodukter. I løpet av tre innholdsrike dager i april vil reiselivsaktører fra hele Norge forhandle direkte og personlig med potensielle kjøpere fra hele verden.

Vi er svært fornøyde med at Innovasjon Norge har bestemt at neste NTW skal legges til Bodø, sier reiselivssjef Ann-Kristin Rønning Nilsen i Visit Bodø.

Det var hotellene i byen som utfordret oss til å levere inn en søknad. Da vi samtidig øynet muligheten for å få arrangementet i Bodøs jubileumsår, var det lett å gå for ideén, fortsetter hun.

– Og vi kan trygt si at det er er et samlet Bodø som står bak søknaden, understreker Nilsen. Dette arrangementet er så stort at vi er avhengige av at både reiselivsaktørene, kulturaktørene og Bodø kommune stiller opp for å komme i mål.

600 deltagere til Bodø

11., 12. og 13. april 2016, kommer altså mer enn 600 deltakere til det som regnes som årets viktigste reiselivsarrangement i Norge.

-Det er gledelig at Innovasjon Norge på nytt legger NTW til Nord-Norge og vi tolker dette som en manifestasjon på at Nord-Norge er et av de mest attraktive regionene å vise frem på vegne av norsk reiseliv, sier Arne Trengereid, Adm.dir. i NordNorsk Reiseliv AS.

Dette er en arena som gir Bodø mulighet til å vise seg frem på flere viktige områder.

For det første får vi gjennom et utfluktsprogram vist frem de virkelig gode og ekte opplevelsene regionen kan tilby. For det andre får vi synliggjort det ytterst profesjonelle arrangementmiljøet vi har i Bodø. Transport, overnatting, mat, lyd, lys, arena, underholdning – der er vi gode. Og for det tredje, gjestene får ved selvsyn se hvilken kompakt og oversiktelig by Bodø er. Her kan du gå fra flyplassen til sentrum, det samme gjelder fra hurtigrute og tog. Du kan gå mellom alle hotellene, konferansesalene og spiseplassene. Vi er vant til det og tenker ikke over det, men for en arrangør/turoperatør er det et betydelig konkurransefortrinn. og selvfølgelig – alt dette bare 90 minutter fra Oslo Lufthavn.

– Visit Bodø står som lokal arrangør, men vi ser på dette som Bodøs arrangement, sier reiselivssjefen. Det er svært viktig for oss at arrangementet blir vellykket og vi vil så langt det er mulig benytte oss av de profesjonelle kreftene som finnes i byen.

– Beate Tverbak vil være prosjektleder og hun er allerede i gang med å sette sammen en ressursgruppe som sikrer både gjennomføringsevne og nytenking.

Ann-Kristin Rønning Nilsen og Beate Tverbak fra Visit Bodø er sammen med Steinar Bang Hansen og Tor-Ove Falck fra Bodø Spektrum på plass på Hamar for å følge årets NTW med argusøyne. – Vi er der for å observere og noterer oss alt, både pluss og minus, sier prosjektleder Beate Tverbak, som ser frem til å komme igang med planleggingen, sammen med byens reiselivaktører.

– Bodø har i det siste kommet frem i lyset som aktuellt reisemål og vi har virkelig gledet oss til å slippe nyheten om NTW i 2016. Spesielt har det vært viktig for oss å få arrangementet i jubileumsåret og heldigvis var Innovasjon Norge enige i det. Er det fest så er det fest og vi vil gjerne bidra til feiringen, avslutter en entusiastisk reiselivssjef.

Fakta om Norwegian Travel Workshop:

  • Norwegian Travel Workshop (NTW) er reiselivets viktigste møteplass og arrangeres årlig av Innovasjon Norge i samarbeid med det lokale destinasjonsselskapet
  • NTW er en lukket workshop basert på nærmere 8000 forhåndsbookede avtaler mellom rundt 300 utenlandske turoperatører fra 27 nasjoner og 274 norske selgere (2014-tall)
  • Arrangement i 2016 blir nummer 44. i rekken.