06.09.2017 - 28. august ble Incoming workshop arrangert i Bodø. Faglig påfyll, spennende møter mellom turoperatører og nordnorske reiselivsaktører samt sosialt samvær stod på agendaen.

I samarbeid med Visit Bodø og Innovasjon Norge arrangerte NordNorsk Reiseliv en workshop for 21 Incoming operatører fra Norge, Sverige og Danmark og 29 nordnorske reiselivsbedrifter.  

Dagen startet med to parallelle sesjoner

Seminar for turoperatørene (kjøpere)

Ann-Kristin Rønning Nilsen, Reiselivssjef i Visit Bodø presenterte deltagerne for Bodø og Salten region og hva den har å by på.

Prosjektleder Katja Pettersen hos NordNorsk Reiseliv fortalte om utviklingen i Nord-Norge vinter og sommer, samt ga innblikk i de ny strategi i NordNorsk Reiseliv og ga en presentasjon av nyheter fra prosjektarbeid hos NNR. 

Seminar for leverandører (selgere)

De nordnorske reiselivsleverandørene ble ønsket velkommen av Rigmor Myhre, Markedsansvarlig hos NordNorsk Reiseliv.

Prosjektleder for Nasjonalt Incoming prosjekt, Elisabeth Heyerdahl Refsum presenterte prosjektet og veilederen  som er utarbeidet i prosjektet som beskriver hvordan jobbe med incoming operatører.

Jenny Ebbesen fra Unique North en incoming turoperatør fra København, holdt et innlegg om hvordan en incoming turoperatør jobber og hva skiller en incoming fra vanlig turoperatør. Hva er deres utfordringer i arbeidet med reiselivsleverandører i Norge er noe som også ble belyst. 

Vedlagt ligger presentasjoner fra seminaret

  • Incomingprosjektet ved Elisabeth Heyerdahl Refsum
  • Incoming workshop ved Jenny Ebbesen

Vedlagt ligger også Veilederen Incoming 2015 samt temahefte og produktark

Begge seminarene ble avsluttet med en diskusjonsrunde. 

Selve B2B workshop'en, med 15 min. "speeddater" mellom selgere og kjøpere ble arrangert etter seminarene.

Visningturer 

I forkant av workshop'en har incoming turoperatørene hatt mulighet til å oppleve deler av Bodø og Salten region ved å delta på visningsturer. Visit Bodø, i samarbeid med NordNorsk Reiseliv organiserte tre preturer til:  

  1. Saltfjellet-Rognan-Misvær-Saltstraumen-Kjerringøy-Bodø
  2. Steigen-Tranøy-Kobbelv-Fauske-Saltstraumen-Bodø
  3. Støtt-Svartisen-Saltstraumen-Bodø


Det kom mange positive tilbakemeldinger fra turoperatørene på alle tre turene. 
Birgitte Ellyton fra Innovasjon Norge, Danmark deltok på en av preturene og hjalp til med koordineringen av selve workshopen. 
 

For mer informasjon om Incoming, kontakt katja@nordnorge.com