Michael Ulriksen

Nordnorge.com i ny drakt

Siden slutten av første kvartal 2019 har vi jobbet med å lansere våre nye nettsider. Endelig er sentrumet av en større digitaliseringsprosess på plass.

I sentrum av de fleste digitale markedsføringsstrategier står en god hjemmeside, og det samme gjør nordnorge.com. Et helhetlig univers for norske og utenlandske besøkende til Nord-Norge er for alvor påbegynt, og vi gleder oss til å vise frem alle opplevelsene våre.

På lag med Dekode

Anbudsprosessen som varte frem til nyttår 2018 ble vunnet av det norske WordPress-miljøet Dekode Interaktiv med tilholdssted i Oslo. Med erfaring fra arbeid med reiselivet, og store komplekse nettsted som Nasjonalbiblioteket har utviklingsmiljøet vært en svært spennende sparringspartner. Kanskje viktigst har de også vært kravstore, og stilt oss på utfordringer som har dyttet oss i enda mer målgruppeorientert retning.

Noe mer enn bare et nettsted

For sluttbrukeren vil nettstedet fremstå som et moderne verktøy hvor man finner relevant informasjon om sine interesser. Både de man allerede var på utkikk etter, og de som man ikke visste om at fantes. Det mest nyskapende arbeidet skjer på «den andre siden». Vi vil fortsatt ha en nyhetsplattform til bransjen, men vi skal ta vår rolle som utvikler av reiselivet i Nord til nye høyder, og er godt i gang med å etablere et digitalt samfunn for alle de som jobber i, eller har interesse av reiselivet i Nord-Norge og Svalbard.

SEO, analyse og innhold er fundamentet i vår målgruppe-kommunikasjon

Knut Hansvold – innholdsansvarlig

Sammen med digital leder, Mats Hoel Johannessen – har Knut Hansvold hatt ansvaret for å flytte over det verdifulle arbeidet som var lagt ned i våre gamle hjemmesider. Nye rutiner har blitt etablert, og en analytisk tilnærming til innholdsproduksjon har blitt etablert. I arbeidet med SEO så ligger suksessen i detaljene, og det tar månedsvis å etablere en god struktur, og enda lenger tid på å mestre det fult ut.

Arbeidet videre

Når man kommuniserer til målgruppene, så må kvaliteten på innholdet være deretter. Vi i Nord-Norge har derfor knyttet oss til et knippe personer som skal bidra inn på våre nye nettsted. På den ene siden, fordi vi tror det vil gi en ekstra dimensjon at det er andre enn vi internt som lager alt innholdet. Men, kanskje viktigst fordi vi mener at folk fortjener å lese om sine dypeste interesser av andre som faktisk deler de.

Vil du lese mer om Nord-Norge?