Nordnorsk kinderegg til internasjonal presse

I forbindelse med Arctic Race of Norway inviterte NordNorsk Reiseliv og Innovasjon Norge et utvalg av internasjonal presse til Nord-Norge, for å vise frem de mange ulike reiselivs opplevelsene vår landsdel byr på.

Nord-Norske reiselivsoppleveser til internasjonal presse

Journalister fra Spania, Italia, Nederland, Sverige og Russland hadde et flott program som kombinerte stemning fra sykkelrittet og de mange gode reisleivsopplevelser som Nord-Norge har å by på i dagene 13. – 17. august. De var blandt annet på turer med RIB i Harstad og med kajakk på Senja, de fikk ulvekyss i Polar Park og lærte om vikinghistorien og oppleve krigsminner. Og så klart, fikk de mulighet til å følge sykkelrittet dag for dag. De hilse på deltakere og fikk oppleve den fantastiske folkefesten langs løypene.

Møte med ulv i Polar Park © Roger Johansen

Enkelte journalister var så ivrig at de kunne ikke vente med å skrive om sine opplevelser og leverte daglige reportasjer fra Nord-Norge, som Paolo Colombo fra Italia.

Nå venter vi spent på flere gode presseartikler med fokus på aktivferie i Nord-Norge. Resultatene vil fortløpende publiseres her på bransjenettet til Nord-Norsk Reiseliv.

Lokalt vertskap

Presseturen er gjennomført i tett samarbeid med destinasjonsselskapene og aktørene. Deres lokale kunnskap og vertskap er avgjørende i slike sammenhenger.