Fartsfylt, morsomt og til vakre steder, kanskje i kombinasjon med isfiske eller nordlysjakt? Bli med på skutertur i Nord-Norge og på Svalbard.

Langt inn på vidda, høyt til fjells

Med en snøskuter har du muligheten til å ta deg inn til områder du ellers aldri ville ha fått opplevd. Skuterterrenget i Nord-Norge og Svalbard er meget variert, fra skogkledd åsland og daler til bratte fjell, utfordrende løyper, endeløse, flate vidder og breer. Stopp snøskuteren på et utsiktspunkt og se ut over landskapet. En kveldstur med skuter er en flott måte å jakte på det nordlyset, siden du når fjerne områder uten forstyrrende lys.

Organiserte turer

En rekke aktører tilbyr snøskutersafari, og så lenge du har førerkort for bil eller motorsykkel kan du kjøre snøskuter. De samme promilleregler som for bilkjøring gjelder på skuterkjøring. Du får utdelt hjelm, klær og sko hos guiden før start, og velger om du skal kjøre alene eller være to på skuteren. En grundig sikkerhetsgjennomgang er en selvfølge. Fotostopp er obligatorisk, og ofte er det også lagt inn matpauser og isfiske underveis. Snøskuterturer på åpne løypenett er først og fremst et tilbud i Nord-Troms, Finnmark og på Svalbard.