Vitale og glade som vi er i alt sommerlyset må vi ut og konkurrere i det vakre nordnorske sommerlandskapet. Her er noen sportskonkurranser som bare kunne funnet sted i Nord-Norge.

1. Midnight Sun Maraton i Tromsø har målgang ved midnatt, og samler tusenvis av løpere og titusenvis av tilskuere til en folkefest i gyllent midnattslys.

2. Arctic Sea Kayak Race i Vesterålen er en padleuke med konkurranser og kurs som kulminerer i en halvmaraton i kajakk som både foregår innaskjærs og på åpent hav.  

3. Offroad Finnmark går 700 kilometer over veiløs Finnmarksvidde fra og til Alta. De beste klarer det på under 60 timer. Høres det tøft ut? Løpet finnes også i 300-kilometerutgave...

4. Arctic Race of Norway er verdens nordligste profesjonelle løp for landeveissykling. I år går løpet fra Helgeland til Bodø, og samler store deler av verdens sykkelelite.

5. Svalbard Maraton, verdens nordligste maraton, bruker det meste av Svalbards begrensede veinett. Isbjørnvakt med gevær står med noen hundre meters mellomrom på veien ut til flyplassen.