Helgelands eventyrlige øyrike, Lofotveggen, Lyngsalpene og den nakne Finnmarkskysten fra førsteparkett; ingen sjøreise er så vakker og variert som Hurtigruten. Det er imidlertid også en praktisk måte å forflytte seg mellom ulike deler av Nord-Norge på; sommer som vinter, natt som dag.

Verdens vakreste sjøreise

Hurtigruten er en av verdens klassiske reiser. Tindene som tårner opp over Ørnes en tidlig morgen, barna på skolen i Selsøyvik som vinkter, kvitfisk rundt båten i Varangerfjorden eller nordlys over toppene i Kågsundet; reisen er fylt av det vakre og uforutsette.

Praktisk transport

Den reisende i Nord-Norge finner fort ut at Hurtigruten både er praktisk og behagelig for rundreise i Nord-Norge. Når klokka slår tre, går Hurtigruten fullpakket ut fra Bodø til Lofoten. Fra Lofoten er det en natt og en halv dags fantastisk vakker seiling til Tromsø. En natt på Lopphavet tar deg videre til Nordkapp.de rfra er det en natt til Kirkenes.

25 anløp

Hurtigruten anløper 25 havner i Nord-Norge, og varigheten er fra 5 minutter til 4 timer, alt etter størrelsen på anløpet. Det er fritt fram til å gå i land, og passasjerene flanerer i glasshuset i Bodø eller i Storgata i Tromsø, de klatrer opp byfjellet Salen i Hammerfest eller går på russemarked i Kirkenes.de mest forherdede tar en pils på Styrhuset i Svolvær. Det mest relevante er nok Hurtigrutemuseet i Stokmarknes.

Sommerhurtigruten

En reise i midnattssola har lenge vært populært, og dermed er skipene fulle omsommeren. Om du får en rask impuls om å reise med Hurtigruten i juni, vil du ofte oppleve at det ikke er en lugar å oppdrive. Mange velger da å ta dagstrekninger, eventuelt å legge seg ned på en sofa noen timer i den lyse natta. Uansett er Hurtigruten en praktisk måte å bevege seg opp og ned mellom alle reisemålene i Nord-Norge, sove kan man gjøre hjemme. Om man ikke trenger lugar, er det stort sett aldri fullt.

På jakt etter nordlyset

Stemningen er helt annerledes om vinteren. Dagene er kortere, og stemningen roligere og mer hverdagslig. Hurtigruten er imidlertid et godt sted å se etter nordlyset, i og med at skipene befinner seg langt fra byene i den mest intense nordlystiden om kvelden. Det er en god ide å ta en natt eller to om bord på Hurtigruten for alle som reiser opp og ned i Nord-Norge på jakt etter nordlys og vinteropplevelser, prisene er lavere og det er oftest ledig lugar på kort varsel.

I den lyse våren

Vinteren kommer i to utgaver i Nord-Norge, den mørke nordlysvinteren fra november til januar, og så den lyse i mars og april. Februar danner overgangen mellom de to, med lyse dager og nordlysnetter. I mars-april er landskapet kledd i hvitt, sola er tilbake med styrke, og været er det tørreste i hele året. 

Mer informasjon

Les mer på www.hurtigruten.com.