Et mer spektakulært miljø å padle i skal du lete lenge etter. Nærmere havet kommer du ikke. Opplev Helgelandskysten, Hamsuns øyverden, Lofoten, Vesterålen eller Senja fra havflaten.

Ditt møte med havet og stillheten

Luften er klarere enn du kunne forestille deg. Havet er så blankt at det kjennes som om man kunne gå på det. Hele fjorden er svøpt inn i en gyllen dis og sola skinner selv om det midt på natta. Du hører vingeslagene fra tallrike lundefugler og det stille droppet av padleåra når du sakte glir fram. Stillheten er overveldende, og du er en del av den. Du er midt inne iden. Første gangen du hørte plasket, trodde du at noen ramlet ut av kajakken sin. Det etterfølges av en flapprende lyd, som når en vindbyge tar tak i et flagg. Men du forstyrres ikke. Det er bare ei havørn som jager etter fisk.

Sjekk ut havørnene

I Bodø trives havørnene, faktum er at ingen annen sted i verden kan oppvise en større bestand. På www.visitbodo.com ser du hva det handler om. Også øyene Værøy og Røst oppe i Lofoten byr på muligheter til møte med sjøfuglenes konge. Sjekk ut www.lofoten.info for en fugletitt.

Og nå over til været

Takket være Golfstrømmen har Nordland et mildt klima tross beliggenheten langt oppe i nord. Som vanlig ved kysten, kan været skifte nokså rakst, men sommeren er vanligvis varme med lite nedbør. Perfekt for deg liker å nyte sommerens skjønne dager. Og hvem gjør ikke det? Sjekk ut været på www.yr.no.

Allemannsretten

Som kajakkpadler tar du hensyn til naturen. Husk forbudet mot motorferdsel i utmark når du sjøsetter kajakken. Vær oppmerksom på det er ilandstignings- og teltforbud i noen kystverneområder. Bålbrenning bør begrenses til små kaffebål, og ikke tennes i skogmark i sommerhalvåret. Du kan plukke bær, vandre og slå opp teltet stort sett hvor du vil i utmarka. Avtal med grunneier om du ønsker å overnatte i mer enn to netter. Vær også forsiktig så du ikke ødelegger avlinger og innmark på din ferd. Passerer man grinder lukker man den igjen etter seg. Ellers er det fritt fram å sette padleåra i sjøen og føttene i land hvor du vil.

Padletips med smak av sjø? Sjekk ut padletilbudet til for eksempel www.visitvesteralen.comwww.lofoten-kajakk.no eller www.helgelandguide.no.