Hundekjøring i nordnorsk natur er en arktisk utgave av Formel 1. Hundene syns det er like morsomt som du gjør.

Sterke hundekrefter

Huskyene elsker å løpe, og uler i pur glede når de ser deg. Da vet de nemlig at de skal ut på tur. Hundene blir imidlertid helt stille når spannet kjører ut, det er nemlig dette de har ventet på. Hundekjøring gir et adrenalinkick, men det går ikke fortere enn at du godt tåler å ramle i snøen i en for krapp sving.

Kortere turer

Flere steder arrangeres det hundesledesafarier med faste, daglige avganger. Vanskelighetsgraden er litt varierende: Noen steder sitter du sleden, andre steder står du bakpå og kjører selv. Mange steder er du også med og sele opp spannet.

Kjøre selv

Det tar bare noen få minutters instruks før du får til å kjøre selv. Det er ikke spesielt fysisk anstrengende, men du bruker hele kroppen og er gjerne litt god-støl etterpå. Erfarne hundekjørere sørger for at det hele går sikkert for seg og forteller spennende historier fra de store hundeløpene som Iditarod og Finnmarksløpet.

Nordlystur med hund

Mange velger kveldsavgangene på grunn av nordlyset. Øynene dine venner seg fort til mørket, så du får med deg landskapet i nattemørket. Skulle nordlyset stikke fram, befinner du deg langt fra lys og bebyggelse, og har dermed de beste mulighetene til å se nordlyset.

Langturer

Når vårsola begynner å varme i mars, er det perfekte forhold for langturer over flere dager eller en uke. Overnatting skjer gjerne på hytter og fjellstuer, og det finnes også tøffere turer med overnatting i telt.