Dyrelivet i Nord-Norge er myldrende og nærværende, men ingen trussel. Fra ærfuglene på Vega til polarreven på Svalbard møter du sjarmtroll og monstre du vil like å hilse på. Her er noen av våre venner:

1, Spermhvalen i Vesterålen. Damene regjerer over familiegruppene nede ved Asorene, og så blir de storspiste mennene sendt opp til det kalde vannet i Vesterålen for å ete blekksprut. Når den gamle oksen Glenn beiter i Bleiksdjupet, holder ungguttene seg borte! Dra ut på havet fra Stø eller Andenes.

2. Lundefugl. Fra Lovund via Røst, Nord-Fugløy og Gjesværstappan til Hornøya, fuglefjellene i Nord-Norge er fulle av lundefugl fra april til tidlig i august.

3. Kongekrabbe. Dette velsmakende monsteret fra Stillehavet ble satt ut i Barentshavet av russerne på sekstitallet. Nå har den krabbet vestover til Nordkapp, minst, og kan fiskes på turer i Kirkenes, Kjøllefjord og i Honningsvåg.

4. Havørn. Med et vingespenn på opptil 240 cm sirkler havørna over fuglefjellene, over fiskeværene og til og med over Bodø. De observeres tilfeldig langs hele kysten, men blir man med på turer til fuglefjell, er man sikker på å se dem. To sjøfugl om dagen, og de er mette!

5. Ulv. I Polar Park i Bardu kan du gå inn til ulven i innhegninga, gå ned på kne og utveksle tunge med dem i beste franske stil. Da samhandler dere. Du kan også overnatte i et hus omgitt av ulver.