Ta båt, tog eller helikopter rundt en av Norges råeste og villeste fjorder med en av 2. verdenskrigs mest dramatiske historier, og gå til fots tilbake. Narvik handler om drama i vill natur.

Dramatisk landskap

Landskapet rundt Ofotfjorden utgjør et av Norges villeste og råeste fjordlandskaper, med 1500 meter høye fjell som stiger rett opp av fjorden.de slanke hengebruene glir elegant inn i landskapet .no rges nasjonalfjell, det amboltformede 1392 meter høye Stetind, rager over fjordlandskapet sør for Narvik.

Krigshistorisk landskap

Et av de første slagene i 2. verdenskrig sto om malmutskipingshavna i Narvik. Streiftog i det krigshistoriske landskapet omfatter ikke bare krigsminnemuseet i Narvik, men hele området rundt byen, i roen inne i Fredskapellet og ved de manende minnesmerkene.no en dykker til og med ned til vrakene fra skipene som ble senket 9. april 1940 på havna i Narvik.

Bylandskap

Kompakte Narvik med sin historie malmhavn midt i fjordlandskapet sees fra 600 meters høyde fra Fjellheisen og på daglige byrundturer med guide. Selve grunnlaget for Narvik lærer du om på omvisninger i utskipingsanlegget for malm fra svenske fjell og på Ofotens Museum.

Toglandskap

Ofotbanen er en av Norges korteste, men samtidig mest dramatiske jernbanestrekninger. På norsk side går turen i luftige avsnitt mellom skoger, fjell og fjord i stadig stigning mot grensen. Abisko, ved den store innsjøen Torneträsk på svensk side, ligger i et avrundet, vidstrakt skog- og viddelandskap.

Vandrelandskap

Returen til Narvik går jo i nedoverbakke, og da kan du likegodt gå! Vandreruta Rallarvegen følger sporene etter rallarene som bygde banen før 1900, blant annet legendariske Svarta Bjørn. Lei gjerne sykkel nedover bakkene. Langt mer avslappende er fjordcruise på Rombaksfjorden med reker på dekk..

Barnelandskap

Narvik tar godt imot familier,og tilbyr gratis entré for barna mange steder i sommer. Se på bjørnene på Polar Zoo i Bardu nord for Narvik, eller ri på hest i westernstil på Arctic Ranch. Lune Narvik-somre blir enda bedre av oppvarmet basseng på Ballangen Camping.

Menneskelandskapet

Museum Nord i Ballangen forteller om den omfattende gruvedriften i Ballangen. To gangerdaglig kan du se en menneskeskapt geysir som spruter opp, drevet av ren energi og tyngdekraft i et kraftverk.

Friluftslandskap

Ja, naturer en rå rundt Narvik, men samtidig lett å komme ut i. Terrengsykkel ned Narviks 900 meter høye alpinbakke får adrenalinet til å pumpe. Fjellørret i stille vann har derimot helt motsatt effekt. Den store utsikten kommer derimot under korte, intense helikopterturer over fjord og fjell. 18-hullsbanen i Skjomen er åpen 24 timer i døgnet om sommeren, og har en dramatisk beliggenhet ved fjorden.

Turistlandskap

Når spruter geysiren? Når går toget? Råd og vink ned Rallarvegen? Kontakt Destination Narvik for alle detaljene, og gå gjerne innom www.visitnarvik.com.