Unn deg en tur langs Kystriksveien med egen bil eller sykkel. Du møter kjente severdigheter som Torghatten, De Syv Søstre, Svartisen og Saltstraumen.

Verdens vakreste turistveg?

Kystriksveien fra Steinkjer til Bodø er av mange kalt verdens vakreste turistveg. Turen byr på flotte opplevelser både for den som kjører egen bil og kanskje ikke minst deg som velger å ta sykkelen fatt. Langs ruta vil du møte mange kjente severdigheter som perler på en snor og lett tilgjengelige. Turister som har kjørt Kystriksveien kommer ofte tilbake. Da vil ofte et øybesøk eller to stå på reiseplanen. Du kan eks. besøke Lovund for å se lundefuglen eller Vega som står på UNESCOS verdensarvliste. Øyene er mange og forskjellige. Kystriksveien er på 650 km. En rekke ferjer binder veien sammen. Du kan kjøre på et par dager, men for hver dag ekstra byr veien på nye og spennende opplevelser. Turforslag og booking på Kystriksveiens hjemmesider www.rv17.no.

Kontakt og informasjon

Ta kontakt med Kystriksveien Reiseliv AS, Steinkjer på telefon 74 40 17 17, send en e-post til post@kystriksveien.no eller bestill på www.kystriksveien.no. Skaff deg Cappelen Damms reiseguide Kystriksveien av Olav Breen for kr 248,-.