Aurorajakt på snøscooter i nordlysland

Season

vinter

Difficulty

lett, men du må ha førerkort

Duration

3 timer

«Danser med stjerner», kunne vi ha kalt det! Det spektakulære nordlyset hadde fortjent et så fint navn. For det er få ting som fascinerer mer enn de lange lysbåndene i grønt, hvitt og rosa som plutselig virvler over en klar stjernehimmel. Aurora Borealis er et av naturens store underverk, og noe alle bør oppleve minst en gang i livet.

Turen starter rolig ut fra campingplassen og ned på elveisen der vi prøver oss litt frem med scooterne. Så forlater vi sentrum og kommer oss opp på fjellet der vi slipper lysforurensing og har gode forhold for å nyte himmelens forestilling. Vi kjører dit vi mener sjansen er størst for å finne det vi jakter på.

Vel framme følger nydelig stillhet og sitrende forventning under den høye nattehimmelen i nord. Dersom nordlyset skulle velge å ikke vise seg, vil vi i stedet fordype oss i det myke mørket på fjellet. På reinskinn rundt bålet tar vi innover oss roen og stillheten og styrker oss med varme drikker og gamle samiske myter om nordlyset. Etter en liten time kjører vi tilbake til campingplassen der vi feirer jakten og drikker en skål til Auroras ære.
Husk å ha med gyldig førerkort! Alle med bil-/traktor-/motorsykkelførerkort
kan kjøre egen snøskuter sammen med vår guider. Nordlyset kan ses når det er mørkt og klart.

Bli med på scootertur

For mer informasjon besøk deres egen hjemmeside