Planlegg din reise

Her finner du informasjon om transport og hvordan du kan reise mer ansvarlig til og innad i Nord-Norge (Nordland, Troms, Finnmark og Svalbard)

Hvordan bli en mer ansvarlig gjest på besøk hos oss?

Når du ferierer i vår fantastiske landsdel, er det også våre hjemplasser du besøker. Vi deler gjerne våre lokalsamfunn med deg, så lenge du også bidrar til å ta vare på dem:

Møt de lokale ungene i Lofoten, som også er en del av vertskapet hos oss. Her gir deg råd om bilkjøring, søppelhandtering, camping, bruk av offentlige toaletter og lokale opplevelser. Filmregissør: Per Tomas Govertsen Partnere: Nordland fylkeskommune / Nordnorsk Reiseliv / Destination Lofoten

Vårt ønsker er at våre gjester er «Godt forberedt og nysgjerrig ved ankomst, ​hensynsfull underveis, og heftig og begeistret ved avreise» 🙂

Reise til Nord-Norge

Nord-Norge er mye nærmere enn du tror; det tar én og en halv time å fly Oslo – Bodø, mens London-Tromsø gjøres på tre og en halv time. Verdens nordligste flyplass, Longyearbyen, nås på under tre timer fra Oslo. Nord-Norge nås med direktefly fra en rekke europeiske flyplasser, og det går hundrevis av avganger hver uke fra Oslo og Sør-Norge til de større flyplassene i Nord-Norge.

Det går tog fra Oslo over Trondheim til Mo i Rana, Fauske og Bodø, og fra Stockholm via Boden og Kiruna til Narvik. Lengst i nord går det buss fra byer i Nord-Sverige, Nord-Finland og Russland over grensa til Nord-Norge.

Den meste elegante måte å ankomme Nord-Norge på, er å seile med Hurtigruten fra Bergen, da tar det tre dager til Bodø, fire til Tromsø og fem og en halv til Kirkenes. 

Reise i Nord-Norge

Nord-Norge har godt utbygde kommunikasjoner med 26 flyplasser for små og store fly, ekspressbusser og behagelige hurtigbåter, samt den legendariske Hurtigruten. Selv de minste lokalsamfunn har bussforbindelse eller anløpes av lokalbåter. Tross store investeringer i bruer og tuneller er bilfergene ennå en både uunngåelig og hyggelig del av bilferien.   

Når går bussen, båten eller ferga?

Er du trygg nok for å kjøre egen bil i den arktiske vinter? Foto: Trygg Trafikk / Politiet / Tromsø