Planlegg din reise

Her finner du informasjon om transport og mer ansvarlig reise til Nord-Norge og Svalbard, samt innad i fylkene Nordland, Troms og Finnmark

Reise til Nord-Norge

Nord-Norge er mye nærmere enn du tror; det tar én og en halv time å fly Oslo, Bodø, mens London-Tromsø gjøres på tre og en halv time. Verdens nordligste flyplass, Longyearbyen, nås på under tre timer fra Oslo. Nord-Norge nås med direktefly fra London, Stockholm, Helsinki og Murmansk, og det går hundrevis av avganger hver uke fra Oslo og Sør-Norge til de større flyplassene i Nord-Norge.

Det går tog fra Oslo over Trondheim til Mo i Rana, Fauske og Bodø, og fra Stockholm via Boden og Kiruna til Narvik. Lengst i nord går det buss fra byer i Nord-Sverige, Nord-Finland og Russland over grensa til Nord-Norge.

Den meste elegante måte å ankomme Nord-Norge på, er å seile med Hurtigruten fra Bergen, da tar det tre dager til Bodø, fire til Tromsø og fem og en halv til Kirkenes. 

Reise i Nord-Norge

Nord-Norge har godt utbygde kommunikasjoner med 26 flyplasser for små og store fly, ekspressbusser og behagelige hurtigbåter, samt den legendariske Hurtigruten. Selv de minste lokalsamfunn har bussforbindelse eller anløpes av lokalbåter. Tross store investeringer i bruer og tuneller er bilfergene ennå en både uunngåelig og hyggelig del av bilferien.   

Er du trygg nok for å kjøre egen bil i den arktiske vinter? Foto: Trygg Trafikk / Politiet / Tromsø

Når går bussen, båten eller ferga?