Tog og buss til Nord-Norge

Skal du ta toget til Nord-Norge, sitter du på helt til endestasjonen. Høyt oppe i nord går det også buss.

Det europeiske jernbanenettet når fram til Nord-Norge. Det når bare ikke helt opp til topps og ut til havet. Her er det langdistansebusser som teller. 

Tog fra Sør-Norge og Sverige

To toglinjer går til Nord-Norge, Nordlandsbanen fra Sør-Norge, og Ofotbanen som er en del av det svenske jernbanenettet.

Fra Oslo og Trondheim

Nordlandsbanen, en del av det norske jernbanenettet, går, med forbindelse fra Oslo, fra Trondheim via Mosjøen, Mo i Rana og Fauske til Bodø.

Fra Stockholm og Kiruna

Ofotbanen er en forlengelse av det svenske jernbanenettet, og det går tog fra Stockholm via Boden (videreforbindelse til Luleå), Kiruna og vintersportsstedet Riksgränsen til Narvik.

Tog Stockholm-Narvik bestilles på Svenska Järnvägars hjemmeside. Du kan også kjøpe billett på stasjonen i Narvik om du bare skal en rask tur til Riksgränsen.

Fra Kiruna til Narvik

Arctic Train tar deg 43 kilometer gjennom et vilt og vakkert landskap langs Ofotbanen. Fra den isblå fjorden i Narvik til barfjellet i Sverige er det flere historiske hendelser som danner et dramatisk bakteppe for opplevelsen. Pakk varme klær og en god dose eventyr og bli med på en episk reise hos ArcticTrain.

Rabatter

Togselskapene tilbyr miniprisbilletter samt honnør-, student- og vernepliktsrabatter. Sjekk hjemmesidene deres i god tid før du reiser, det lønner seg!

Buss fra Finland

Langdistansebuss fra Sør-Norge eksisterer ikke, men du kan krysse grensa i buss fra Sverige, Finland og Russland.

Arctic Route:

Arctic Route tilbyr et nettverk av busser og tog av stor nytte for turister i vintersesongen.

Eskelisen Lapin Linjat: Busser Norge-Finland

Det finske busselskapet Eskelisen Lapin Linjat opererer mange ruter over grensa fra Finland til Norge, alt etter årstid.

  • Buss Karasjok – Rovaniemi heleåret. Korresponderer med norske busser til Nordkapp, Hammerfest and Alta
  • Buss Rovaniemi – Vadsø om sommeren
  • Buss Rovaniemi – Nordkapp (North Cape) om sommeren
  • Buss Rovaniemi-Tromsø om sommeren. Også delvis om vinteren, integrert i Arctic Route

Den nye bussforbindelsen mellom Tana bru – Nuorgam/Nuorgam – Ivalo (Finnland) er planlagt oppstart i oktober 2023. Les mer på Snelandia etter hvert.