Aktiv rorbuferie på Lauklines utenfor Tromsø

Kun 30 min biltur fra Tromsø, via brofast forbindelse over til Kvaløya, ligger de flotte rorbuene på Lauklines og innbyr til aktive naturopplevelser og full avkobling i fra hverdagens mas og kjas.

Yttersia – et naturmangfold uten sidestykke

Sesong

Hele året

Vanskelighetsgrad

Lett, middels og vanskelig

Webside

lauklines.no

Varighet

2 eller flere døgn

Yttersia, som er den vestlige og mest særegne delen av Kvaløya( Norges 5te største øy) er tilrettelagt for naturopplevelser året rundt. Lauklines ligger på den sør-vestre delen, midt i Kattfjorden, godt beskyttet fra storhavet av småøyer med rikt arktisk dyreliv. Her må du bare delta på en guidet båttur for å få innblikk i alle de skjulte perler og skatter. Området er et eldorado som gir nær tilgang til unike naturopplevelser samt også urbane opplevelser i storbyen Tromsø.

Skreddersøm og tilpassede aktiviteter

Kvaløya innbyr til helårsopplevelser både for vennegjengen, par og familier samt alle ulike aldrer, vanskelighetsgrader og kondisjonsnivåer. Lauklines tilbyr tilrettelagte havfiske- eller fjordfisketurer, fjellturer på egenhånd eller med guide, toppturer på ski, trøbilturer for familien, fjærevandring. Her er alltid noe for ethvert ønske, ta kontakt med oss og be om råd og veiledning.

«71 grader nord – Norges tøffeste kjendis»

I området rundt Lauklines har «71 grader nord» serien holdt til i flere episoder. Rett ved Lauklines ligger blant annet spektakulære Blåskretind, som de overnattet på i årets episode og fikk en uforglemmelig natt.
Spektakulære Håja, som er en øy en bare er nødt å oppleve enten på topptur eller fra sjøsiden under en fisketur eller fjordcruise, er en unik opplevelse få forunt. Her krysset årets sesongs deltakere med seilbåt i konkurranse med programleder Tom Stiansen på seilbrett. Vær sikker på at det ble et minne for livet for de alle. Det er fasongen på Håja som inspirerte arkitekt Hovig til å tegne den kjente Ishavskatedralen i Tromsø

Tussøya – Der ingen skulle tru at nokon kunne bu

Tussøya, der Synnøve og Svein bor, var med i serien «Der ingen skulle tru at nokon kunne bu». Øya ligger like utenfor Lauklines, og er en kystkulturhistorisk perle av de sjeldne. Lauklines tilbyr organiserte båtturer ut hit for den som vil få et innblikk i idyllen. Bli med på en øyvandring med smakebit av nord-norsk mat og kystkultur. Her er blant annet et av landets mest unike småbåtmotormuseer for den som er interessert i slikt.

Åpent hele året

Sommerens oppkvikkende midnattsol, og vinterens flammende nordlys. Hver årstid byr på fantastiske opplevelser.

Rorbuferie på Kvaløya

Gammelt fiskemottak gjort om til liten reiselivsbedrift på Kvaløya, kun 30 min kjøretur fra Tromsø Lufthavn.
Har seks rorbuer til leie for privatpersoner og bedrifter.
Tilbyr et stort utvalg guidede opplevelser tett på naturen og dyrelivet hele året.