Bli kjent med vikingenes verden i Lofoten

Ta turen til Lofoten og delta, lek og lær om vikingene. Spennende opplevelser som hensetter deg over tusen år tilbake i tid.

Når du går inn i en fullskala gjenoppbygging av det største høvdinghus som er funnet, føler du deg hensatt til vikingtiden. Lyset flakker fra ildsteder og tranlamper, du lukter tretjære og lammesodd. Røyken forsvinner 9 meter opp under taket i den mektige hallen. Gården, smia, vikingskip og naustområdet er levendegjort med guider, håndverk og aktiviteter – alle sammen i tidsriktige kostymer. Utenfor finner du gamle husdyrraser som trives i det frodige kulturlandskapet. Ta gjerne en rotur med vikingskipet, og kjenn på hvordan man måtte bruke kreftene for å komme seg frem over havet.

Lofotr Vikingmuseum er bygget på stedet hvor en av de mektige norske høvdingene holdt til. Med bakgrunn i store arkeologiske utgravninger på stedet, presenterer museet ny og spennende viten om vikingene i nord. Det er det største hus som er avdekket fra hele Vikingenes verden, og det representerer det ypperste av den tids aristokrati.

Lofotr Vikingmuseum – et helt spesielt museum

Høvdingehuset Høvingehuset ble rekonstruert i 1995 og er et «treskipet langhus» med en lengde på hele 83 meter. Huset består av en boligdel med et sentralt ildsted, et inngangsrom med to åpninger, et lager, en fjøs og en Gildehall med et stort sentralt ildsted. Omvisningen på det helt spesielle vikingmuseeet tar deg gjennom historie og kultur.

Vikingfestival

Har du lurt på hvordan det ville være å vandre rundt blant vikingene på Borg for over 1000 år siden? Lyden av menn som gjorde våpen og skip klar til ferd sørover, lukten av mat og toner fra skalden som lager en ny sang til høvdingens ære. Bli med på Vikingfestival i august hvert år. Her kan du gå på markedsplassen som har mange spennende salgsboder, bli med på bueskytterkonkurranse, rotur med Vargfotr, se gjøgling, nyte sang og musikk, høre spennende foredrag m.m.

Legg turen innom Lofotr Vikingmuseum

For åpningstider og annen informasjon gå videre

Andre aktiviteter