Vebjørn Karlsen

Dykking og snorkling i Saltstraumen

Du skal være god til å overbevise for å argumentere for at den vakreste delen av Saltstraumen ikke befinner seg under overflaten. Ta på deg tørrdrakten og bli med fagfolk ned.

Dykking i Saltstraumen er ikke for amatører, og skal du ned under havoverflaten må du ha med deg fagfolk. Du må bruke tørrdrakt, og ha guide med lokal kjennskap til strømmen. Men, når alt det er klart så venter det et skue som er alt for få forunt å oppleve på nært hold.

Saltstraumbrua går rett over straumen. © Marie Nystad Helgesen

Snorkling

En fantastisk aktivitet for alle som er nysgjerrige på dyrelivet i Saltstraumen, og som ønsker et unikt innblikk i eldgammel tareskog, en havbunn dekt av rugl, kreps, krabber og nakensnegler. Ta kontakt med dykkersenteret og få på deg tørrdrakten og snorkelen, så kan du bare flyte med.

Snorkler i Saltstraumen. I vannet kan vi se millioner av hoppekreps. Sikten varierer fra helt klart vann, til noe grumsete avhengig av strøm, smeltevann og timing. © Marie Nystad Helgesen

Dykking

Saltstraumen er et dykkerparadis. Men det er ikke en aktivitet for hvem som helst. Vil du komme ansikt til ansikt med steinbit, kveite og torsk? Observere de gamle steinformasjonene på Saltstraumens bunn?

Her må du ha erfaring med dykking i tørrdrakt, eller bli med på dykkerkurs.

Vær oppmerksom på at det er fredning av steinbit i Saltstraumen, og dykkersenteret har en No hunting policy.

Undervannsbilder fra Saltstraumen, viser steinformasjoner langs veggene av Saltstraumen.
Saltstraumen har en havbunn dekt av kalkalger og utrolige formasjoner for dykkere å oppdage. © Vebjørn Karlsen

Vanskelighetsgrad

Ulike nivåer. Ta kontakt for mer informasjon.

Telefon

(+47) 922 60 560

Det må ikke være ekstremt å dykke i Saltstraumen

Du må ikke være marinejeger for å bli med på dykkingen her, men om du skal hive deg med på en guidet tur under havoverflaten, så bør erfaringsnivået ditt være AOW 50+.

Vil du dykke i Saltstraumen?

Ta kontakt og forhør deg om hva som passer for din erfaring.