Elvebåt til spektakulære Mollisfossen i Reisa nasjonalpark

Elvebåt til spektakulære Mollisfossen i Reisa nasjonalpark

Sesong

Sommer

Varighet

ca 3,5 time

Vanskelighetsgrad

Lett

Bli med på en spektakulær, guidet tur med elvebåt gjennom den vakre Reisadalen nasjonalpark, til Mollisfossen, som med sine 269 meter er Nord-Norges høyeste foss. Reisadalen har en lang elvebåt-tradisjon, og båtene vi bruker er bygget lokalt og spesialtilpassede for Reisaelva.

Dette er en lett og familievennlig opplevelse som passer for selv små barn.
Turen begynner der veien ender ved Saraelv og tar oss gjennom et tilnærmet uberørt naturområde, bestående av et trangt elvegjel med bratte lier, tidvis skogkledte, tidvis med steinur, og vi passerer mange fossefall underveis.

Før vi setter av gårde gir vi en veiledning om sikkerhet i båten, alle får utlevert redningsvester, og varme ponchoer er tilgjengelige for de som ønsker det. Vi anbefaler likevel at all har med eller på seg gode turklær, da det nordnorske været er kjent for å ha hyppige humørsvingninger. Vi bruker ca. 3 ½ på turen, og ca. 1 ½ time av den tida bruker vi til å tilbakelegge ca. 25 km. på vannet, tur/retur.

Vi gjør en liten stopp underveis i Sieimma, hvor vi finner 4 000 år gamle steinalder-malerier og gamle tjæremiler. Når vi kommer til hovedleiren er vi under ½ km fra Mollisfossen, og de som ønsker å ta den nærmere i øyensyn kan spasere det lille stykket opp mens vi fyrer bål og koker bålkaffe. De som har med seg egen mat kan grille denne på bålet eller så kan matpakker forhåndsbestilles mot et tillegg i prisen.

Tromsø Safari

Hos oss finner du et bredt utvalg av herlige aktiviteter hele året, som vil gi deg gode minner for livet.