Elvebåtturer i Reisa Nasjonalpark

I Nordreisa kan man dra på elvebåtturer i Reisa Nasjonalpark, og oppleve vakker natur og buldrende fosser, som kun er tilgjengelig med tradisjonell elvebåt. Mollisfossen med sine 269 høydemeter, spennende elvebåttur og lokal historie er sommerens høydepunkt for venner og familier!

Sesong

Juni- oktober

Vanskelighetsgrad

Lett, familievennlig

Varighet

4 timer

Mollisfossen – et mektig skue

Når man står under den 269 meter høye Mollisfossen og kjenner dens kraft vibrere gjennom kroppen føler man seg liten. Den sterke vanndisen rufser deg i håret mens solen lager flere regnbuer som danser opp fossen, da vitnes et mektig skue. Med sine 269meter høyde, er Mollisfossen en av Europas høyeste fossefall. For å komme hit er man avhengig av elvebåt og erfaren lokal guide, noe vi gladelig hjelper dere med. Under Mollisfossen ved Reisaelva ligger camp Mollis. En fin bålplass med gapahuk, bord og benker. Her serverer vi både bålkaffe, lokal mat og snacks, men ikke minst lokal historie og kultur.

Elvebåtturen er en unik og spennende opplevelse

Den lange og smale elvebåten glir smidig og trygt mellom store steiner og brusende stryk, mens vinden rufser i håret. Fra elvebåten kan du nyte utsikten av urørt og vakker natur. Bratte fjellsider og fossefall kommer tett på, mens hoppende stor laks og ørnen hilser på. Guiden slakker av og forteller om kjente landemerker og lokale historier. Vi stopper ved porten til nasjonalparken og ser på 4000 år gamle bergmalerier fra tidlig metalltid. Stolt viser vi fram vokteren av nasjonalparken, nemlig Sieimma kongen! En fredet stor furu, som har voktet området i over 500år. Om lag en time etter avgang med elvebåten ankommer vi Mollisfossen, hvor neste del av eventyret venter.

Reisa Nasjonalpark, en Grand canyon.

Reisa Nasjonalpark er Norges svar på «Grand Canyon»! Reisaelva som er en anerkjent villaks elv, har gjennom årtusener formet et juv lignende dalføre, med bratte fjellsider som brått ender i Reisaelva. Med sine store buldrende fossefall, mektig urørt natur og frodig grønn skog, er Reisa Nasjonalpark en unik natur opplevelse. Vi anbefaler et besøk ved Mollisfossen eller en vandretur til Imofossen. Ønsker man å utforske på egenhånd, er kanopadling gjennom nasjonalparken det perfekte valget. Her finnes åpne hytter og nordkalottruten. Vi tilrettelegger ditt besøk i Reisa Nasjonalpark.

Amazing Troms

Bli med oss på en guidet tur opp Reisaelva til den mektige Mollisfossen som er 269 meter høy og en av Europas største fossefall.