Ferie i rå natur på Senja og Dyrøy

Unngå kø ved de beste insta-spottene – opplev den mindre folksomme Senja-regionen

Sesong

Hele året

Senja-regionen er absolutt et Norge i miniatyr på grunn av sitt varierte og dramatiske landskap. Bratte fjell som stuper ned i dype fjorder på yttersida, og grønn og frodig natur i et litt flatere terreng på innersida. Senja-regionen byr på unike vandreturer og aktiviteter for alle nivå!

Tungeneset. Foto: Stefan Barth

Ut på tur

Alle turløyper er godt merket – et fantastisk turterreng for både nybegynner og den mer avanserte turgåer som ønsker noe litt mer utfordrende. Vi kan blant annet by på ikoniske Segla, som gjør seg godt på bilder tatt fra fjellet Hesten. Ønsker du å oppdage noe nytt, kan vi anbefale Sjursviktinden sør på Senja og tusenmetringen Børingstinden på Dyrøy.
I Dyrøy finner man også spennende guidede fotturer for hele familien. Man får historisk innblikk i viking-graver og steinalder-tufter, samt veier opparbeidet under 2. verdenskrig og rester av tyske krigsfort.

Ånderdalen nasjonalpark er også en ekte perle, som ennå ikke er helt oppdaget. Her finnes flere merkede turer, gapahuk og fine bålplasser – deler av parken er i tillegg tilrettelagt med universell utforming. Sist, men ikke minst kan man nyte tidlig vår og sen høst langs vakre Dronningruta på Sør-Senja, med start fra Hofsøy Bygdemuseum – som også er verdt et besøk.

Opplevelser langs nasjonal turistveg

På yttersida av Senja svinger nasjonal turistveg seg på smale og idylliske veier. Det garanteres høy insta-faktor langs veien, med utallige utsiktspunkter og million-toaletter.

Rasteplassen ved Tungeneset, med utsikt mot Okshornan, bør stå på bucket-listen din. Ta en avstikker til Bøvær; opplev den fantastiske kritthvite stranden og så turkist hav som du bare trodde fantes i Maldivene.

Om du ikke vil kjøre denne strekningen; hva med å leie el-sykkel?

Det er også muligheter for rib, kajakk, fisketurer, husky-tur, guidete historiske turer og mye mye mer!

Visit Senja Region

Velkommen til eventyrøyene Senja og Dyrøy – åpent hele året!