Fra sjø til land, kongekrabbens forunderlige verden

Å møte det lokale dyrelivet er ikke så lett som kanskje mange tror, vel vitende om at mange av dem bor langt under havoverflaten. Bli med på en kongekrabbesafari med RIB-båt, og følg reisen til kongekrabben fra dypet av Barentshavet helt til tallerkenen din.

Sesong

daglig fra 01/05 – 30/09. På føresporsel i oktober og februar-april

Vanskelighetsgrad

Middels

Varighet

3,5 timer

Webside

71-nord.no

Dette er vår bestselger og gir deg god valuta for pengene! Kongekrabben er et av Nordkapp kommunes viktigste eksportprodukter, og på denne utflukten vil du kunne lære alt om denne fascinerende skapningens historie, liv, anatomi og industri.

Vi starter på vårt opplevelsessenter i sentrum av Honningsvåg. Hær får du utlevert flytedrakt og redningsvest før du går ombord i en av RIB-båtene. Med sine 2x300HP-motorer garanterer vi deg en spennende tur før vi stopper for å trekke krabbeteiner. Vi sjekker dagens fangst, og tar den med oss, før vi drar videre til vårt naturskjønne sted på Sarnes.

Her vil guiden din forklare alt om krabbens anatomi og liv før vi koker dem i sjøvann. Mens krabben koker, vil guiden fortelle deg mer om historien til dette imponerende krepsdyret og dens invasjon av den nordnorske kystlinjen.
For å avslutte programmet vårt, vil du nyte et deilig kongekrabbemåltid, servert på tradisjonell norsk måte med brød, majones og sitron.

Mens du gjør deg ferdig med den siste krabbekloa, vil kapteinen klargjøre båten før avgang tilbake til Honningsvåg.

Fra sjø til land,
kongekrabbens
​forunderlige verden ​

Bli med på en uforglemmelig RIB-safari med kongekrabbe til en av de vakreste stedene på Nordkapp!

Sarnes Seaside Cabins

Tilbring ferien på Sarnes Seaside Cabins, vår naturskjønne fjordplassering bare 40 minutter fra det ikoniske Nordkapp. Nyt lunsj eller middag på den nye restauranten, slapp av i utendørs boblebad eller leie et paddleboard og utforsk de nærliggende øyene.

Foto: 71-nord.no

Hyttene våre på den sørlige delen av Magerøya fungerer som den ideelle basecampen for din arktiske ferie. Velutstyrt med 4 soverom hver, kjøkken, bad med dusj, toalett og stue med tv, vil du ha all den komforten du trenger under oppholdet. Og i tilfelle du ikke har lyst til å lage mat, kan du bare nyte lunsj eller middag i restauranten på stedet.

Fortsatt ikke overbevist? På toppen av sin flotte beliggenhet er Sarnes også et utmerket utgangspunkt for noen av de mest naturskjønne turene på øya. Svartvasstind er en ekte, skjult perle og har flott utsikt over Sarnes og Porsangerfjorden, mens en kortere tur til Ørntind vil belønne deg med en naturskjønn utsikt over de nærliggende øyene.

Eller du kan leie et av våre stand-up paddleboards og utforske området rundt. Denne enkle, nybegynnervennlige aktiviteten er den perfekte måten å nyte en solrik dag i Arktis. Pakk en drybag med lunsj og slapp av på en av øyene i nærheten.
Leter du etter privat innkvartering i naturskjønne omgivelser og ut av sentrum?

Sarnes Seaside Cabins er det ideelle stedet for deg og dine nærmeste!
Les mer på 71-nord.no.