Gargia Lodge – en oase midt i naturen

Bo på et sted med historie og midt i naturen med turmuligheter rett utenfor «stuedøra»!

Sesong

Hele året

Gargia Lodge er et lite familiedrevet overnattingssted som ligger midt i naturen og ved foten av Finnmarksvidda. Her kan du nyte stillheten, senke skuldrene og høre naturens hjerteslag. Vi lever med hjerte i naturen og ønsker å dele dette med deg.

Det har vært drevet fjellstue/lodge i Gargia i 150 år. Gargia er en liten bygd, i en liten sidedal til Altaelva, 25 km fra Alta sentrum og det er her Finnmarksvidda begynner. Dagens fjellstue ble bygget rundt 1950 da den originale fjellstuen, som alt annet i Finnmark, ble brent under 2. VK i 1944.Gargia Lodge tidligere Gargia fjellstue var eid av staten fram til starten av 70-tallet og ble etter det overtatt i privat eie av den familien som da var oppsittere her. De drev Gargia Fjellstue i totalt 3 generasjoner før de valgte å selge våren 2008.

Rett utenfor «stuedøra» finner du inngangsporten til Finnmarksvidda med ulike turmuligheter i et storslagent landskap. Hva med en vandretur til Nord-Europas største canyon, Alta Canyon eller en tur til Orvvosfossen med utsikt over hele Gargia dalen. Blir du varm er det bare å ta en forfriskende dusj i fossen! Hos oss kan du leie mountainbikes og ta en sykkeltur over til neste fjellstue som ligger ca 25 km i sørlig retning.

Andre anbefalte aktiviteter i nærområdet: Alta Museum, samiske opplevelser, elvebåttur til Alta Canyon, vandretur til Haldde-Nordlysobservatoriet. Eller en dagstur til Nordkapp i kombinasjon med en fuglesafari. Mulighetene er mange og venter på deg.

Gargia Lodge

Med hjertet i naturen, stedet hvor tiden kommer men ikke går!