Hamsunsenteret

Opplev verdenskjent arkitektur; utforske et kontroversielt nobelprisvinnende forfatterskap; og det spektakulære norske landskapet som inspirerte det.

Sesong

Hele året

Varighet

1-2 timer

Vanskelighetsgrad

Lett

Hamsunsenteret tilbyr en relevant og utfordrende opplevelse for både Hamsun-entusiaster, naturelskere, arkitekturfans og andre nysgjerrige besøkende. Hamsunsenteret er tegnet av den amerikanske arkitekten Steven Holl. Det høye, mørke, kantete tårnet er en tolkning av Knut Hamsun og hans litterære karakterer. Bygningen ble opprettet for å ligne et legeme – en “slagmark av usynlige krefter”. Holl ønsket at Hamsunsenteret skulle være som en Hamsun-karakter i arkitektoniske termer, det mørke treet er skinnet og trappen inne skjelettet.

Utstillingen på Hamsunsenteret representerer en reise gjennom kontroversielt liv og verk av Knut Hamsun. Vinduene og balkongene inviterer deg til i det dramatiske landskapet som inspirerte hans verdenskjente romaner.

Kafeen er åpen, og våre guider er alltid tilgjengelige for spørsmål eller diskusjoner.

Knut Hamsuns barndomshjem, Hamsund

Knut Hamsun ble født som Knud Pedersen i distriktet Gudbrandsdalen. Tre år senere flyttet familien til Hamarøy i Nordland. Hamarøy ble Hamsuns barndomsrike: her vokste han opp, og her satt hjemmefølelsen rot – patriotisme i liten skala, som han kalte det.

Hamsunsenteret. Foto: Nordlandsmuseet

Hamsunsenteret

Opplev Knut Hamsuns litteratur, Steven Holls prisvinnende arkitektur og Hamarøys vakre natur.